logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmiana wewnętrznego IP na zewnętrzny w Neostradzie - koszty i możliwości

KaMaZzI 01 Gru 2013 21:57 2325 4
REKLAMA
  • #1 13014843
    KaMaZzI
    Poziom 8  
    Witam, posiadam neostradę od dłuższego czasu i miałem zewnętrzny adres IP (zmienny), był u mnie technik z nową umową i niestety zaczarował mnie większą prędkością internetu idt. :)
    Po podpisaniu umowy zauważyłem że mam wewnętrzny adres IP (stały), i pytanie kieruję do was czy jest możliwość w neostradzie by zmienili mi na zewnętrzny adres IP i czy są jakieś dodatkowe koszty tej usługi :)
    Dziękuję i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 13014868
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2682
    Używasz jakiegoś routera? Wcześniej był inny sprzęt?
  • REKLAMA
  • #3 13015569
    KaMaZzI
    Poziom 8  
    Wcześniej używałem TP-LINK'a TD-W8901G, a aktualnie CellPipe 7130RG (od Neostrady)
  • REKLAMA
  • #4 13023664
    KaMaZzI
    Poziom 8  
    Nikt nie pomoże? :)
  • Pomocny post
    #5 13023937
    ksprut
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Wygląda mi to tak jakbyś wcześniej miał podłączony ten TP-LINK ale wyłączoną na nim funkcję routera - czyli funkcjonował jako zwykły switch. Teraz masz podłączony router z uruchomioną funkcją routera i dlatego uzyskałeś wewnętrzny adres ip.
    Tak naprawdę nadal jesteś w internecie widoczny po adresie zewnętrznym, ale nie komputera tylko modemu. Jeżeli potrzebny Ci stały adres IP ze względu na jakieś konkretne usługi sieciowe, to pamiętaj o DynDNS - być może to Ci wystarczy. A czy Orange oferuje stałe IP to nie wiem. UPC i Toya oferują, to wiem.
    Pozdrawiam
REKLAMA