logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blaupunkt SC202 (z Opla) problem z zapamiętywaniem stacji.

<booster> 23 Mar 2005 10:26 1929 8
REKLAMA
  • #1 1340836
    <booster>
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam,
    problem polega na tym ze po włączeniu radia i znalezieniu jakiejś stacji, chcąc ją zapamiętac w pamięci klikam i przytrzymuje klawisz z przedziału 1-6 - przyjmijmy że programuje klawisz nr1 .Radio niby zapamięta stacje , ale gdy klikne na przycisk innej stacji (np.2) i wroce spowrotem na tą pierwszą zapamiętaną (nr1) to stacja juz jest "zgubiona".
    Byłbym wdziędzny za jakieś wskazówki.

Pozdrawiam
    Marek
  • REKLAMA
  • #2 1340854
    piterFX
    Poziom 27  
    Ocena: 23
    to nie tutaj powinienes zamieszczas ten post tu nie zajmują sie radiem tylko telefonami
  • REKLAMA
  • #3 1341016
    <booster>
    Poziom 11  
    Prześmieszny żart.
  • REKLAMA
  • #4 1342489
    robert_001
    Poziom 2  
    Witam,
    mam takie radio i jest tak jak piszesz z tym że jak znajdziesz stacje to przytrzymujesz przycisk (np 1 jeżeli chcesz mieć pod tym numerem) i trzymasz dobre trzy sekundy (jak wciśniesz najpierw gubi stacje i zaraz wraca na nowo z czystym głosem). U mnie tak to działa.

Ja mam też pytanie do ciebie odnośnie tego radia.
    Mam Astre 95 z dużym wyświetlaczem - mam wrażenie że coś nie działa tak jak trzeba. Gdy gra radio, poza godziną i nr przycisku miga napis"cass" (mimo że kasety nie ma w środku)
    Napisz czy u ciebie jest tak samo?
    Poza tym czy masz jeszcze jakiś pożytek z tego wyświetlacza typu: wyświetlanie stacji, temp.na zewnątrz itp.
    mój mail: robert_za(_at_)interia.pl

Pozdrawiam
    Robert
  • REKLAMA
  • #5 1342621
    ochendal
    Poziom 16  
    Ocena: 11
    bardzo często "wysypuje" się zawartość eepromu w procesorze hc05b6.Daje to właśnie takie objawy jak wyżej opisane.Trzeba załadować prawdłową treść i po kłopocie
  • #6 1342932
    <booster>
    Poziom 11  
    Kolego ochendal. Czy mógłbyś mi naświetlić w dużym skrócie jak to zrobić ? Dzieki z góry.
  • #7 1343028
    czajnik23
    Poziom 22  
    Ocena: 168
    potrzebne bedzie, programator hc05 , wsad i sporo doswiadczenia . ja osobiscie te kostki robie w zewnetrznym programatorze do wyjmowania mam hot air i to wszystko :)
  • #8 1344302
    <booster>
    Poziom 11  
    Ile moze kosztować naprawa w serwisie?

Podsumowanie tematu

✨ Problem z zapamiętywaniem stacji radiowych w Blaupunkt SC202 objawia się tym, że po zaprogramowaniu przycisku pamięci (1-6) i przełączeniu na inną stację, wcześniej zapisana stacja zostaje utracona. Aby poprawnie zapisać stację, należy przytrzymać wybrany przycisk przez około trzy sekundy, unikając wcześniejszego puszczenia, co powoduje utratę zapisu. Częstą przyczyną problemu jest uszkodzenie lub "wysypanie się" zawartości pamięci EEPROM w procesorze hc05b6, co skutkuje utratą danych stacji. Naprawa wymaga użycia programatora hc05, odpowiedniego oprogramowania (wsadu) oraz doświadczenia w programowaniu układów. Koszt serwisowej naprawy takiego problemu wynosi około 50-80 PLN. Dodatkowo, w modelu Astra 95 z dużym wyświetlaczem pojawia się migający napis "cass" mimo braku kasety, co może wskazywać na inne usterki lub ograniczenia wyświetlacza.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA