logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak kanałów na tunerze BestBuy Easy Home HD Dual w bloku z anteną zbiorczą

europolska 03 Gru 2013 19:40 1971 7
  • #1 13021337
    europolska
    Poziom 9  
    Witam, mam problem z odbieraniem naziemniej telewizji cyfrowej, tzn podlączyłem tuner wszystko działa ale nie jest w stanie znaleźć żadnych kanałów, przeskanuje wszystkie częstotliwości i nic.Mieszkam w bloku i mamy antene zbiorczą. Dodam, że kiedyś miałem pakiet internet + tv z UPC i monter zamontował mi jakieś urządzonko ->zdjęcie w załączniku. Internet pozostał a tv od UPC już nie ma. Z racji tego, że telewizor stoi w kuchni to musiałem kabel antenowy pociągnąc dość daleko chyba z 10-15m. Tuner to http://www.morele.net/tuner-tv-best-buy-bestbuy-easy-home-hd-dual-1740-465689/. Pozdrawiam ;)
    Załączniki:
    • Brak kanałów na tunerze BestBuy Easy Home HD Dual w bloku z anteną zbiorczą IMG_20131203_191638_660.jpg (626.27 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #2 13021457
    spinacz
    Poziom 42  
    Ocena: 2616
    Kolego skoro z tego rozdzielacza było TV i internet od UPC a teraz z niego korzystasz i masz tylko internet to nie ma możliwości byś z niego miał telewizje z anteny zbiorczej. Instalacja anteny zbiorczej a instalacja UPS to dwie różne instalacje nie spięte z sobą. Wyjścia są dwa musisz sobie zainstalować własną antenę lub pociągnąć nowy przewód od miejsca gdzie rozdzielony masz sygnał z anteny zbiorczej poza mieszkaniem do dekodera.
  • #3 13021731
    europolska
    Poziom 9  
    Dzięki za odpowiedź, a nie można by zrezygnować z tego rozdzielacza skoro korzystam tylko z internetu UPC?
  • #4 13021786
    spinacz
    Poziom 42  
    Rozumie że modem od UPC jest podłączony właśnie do tego rozdzielacza tak ? To w sumie jest rozdzielacz z izolacja, zostaw go jak jest. Filtruje Ci pasmo tylko dla transmisji danych i izoluje od sieci zewnętrznej i zabezpiecza.
  • #5 13021849
    europolska
    Poziom 9  
    Tak jest podlączony a dokładnie do środkowego gniazda w rozdzielaczu. Mógłbyś raz jeszcze wytłumaczyć jak pociagnąć ten dodatkowy przewód antenowy bez potrzeby kupowania własnej anteny? Sorki że tak nie ogarniam ale czasami trzeba do mnie jak do woła ;/
  • Pomocny post
    #6 13021921
    h jaworski
    Specjalista AGD
    Ocena: 716
    europolska napisał:
    Mógłbyś raz jeszcze wytłumaczyć jak pociagnąć ten dodatkowy przewód antenowy bez potrzeby kupowania własnej anteny? Sorki że tak nie ogarniam ale czasami trzeba do mnie jak do woła ;/
    Kolego albo wykupić odpowiedni pakiet z UPC albo własna antena albo poszukasz tego kabla z anteny zbiorczej i podłączysz go do swojego tv tylko czy to była rzeczywiście antena zbiorcza czy też pakiet socjalny z UPC bo i tak bywało.
  • Pomocny post
    #7 13022016
    spinacz
    Poziom 42  
    Najlepiej udaj się do swojego zarządcy budynku i dowiedz się czy faktycznie istnieje działająca instalacja zbiorcza czy jak pisze kolega h jaworski podstawowe kanały dostarcza UPC. Jak by się okazało że w budynku masz działająca zbiorczą to od razu dopytaj się gdzie musiał byś doprowadzić przewód by móc się tam podłączyć.
  • #8 13022278
    europolska
    Poziom 9  
    Dziękuję serdecznie za pomoc pozdrawiam ;)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z odbiorem naziemnej telewizji cyfrowej na tunerze BestBuy Easy Home HD Dual, mimo podłączenia do anteny zbiorczej w bloku. Odpowiedzi sugerują, że instalacja anteny zbiorczej i system UPC są oddzielne, co może uniemożliwiać odbiór kanałów. Użytkownik powinien sprawdzić, czy w budynku istnieje działająca instalacja zbiorcza oraz ewentualnie pociągnąć nowy przewód antenowy do tunera. Alternatywnie, można rozważyć zakup własnej anteny lub wykupienie odpowiedniego pakietu telewizyjnego od UPC.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA