logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Candy C2 125-86S - Zawiesza się przy drugim płukaniu, diody gasną i zapalają się

mtroja 05 Gru 2013 13:41 1656 2
REKLAMA
  • #1 13027595
    mtroja
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam,

Mam następujący problem z pralką. Działa ona bez zarzutu do momentu drugiego płukania (kiedy pobiera płyn do płukania). Pralka nabiera wtedy wody, po czym zawiesza się: krótko wpompowuje wodę, gasną wszystkie diody, zapalają się i znowu krótko wpompowuje wodę, gasną wszystkie diody, zapalają się itd.

Dodam, że początkowo ten problem występował tylko przy programach z cieplejszą wodą, obecnie nawet przy 30 stopniach i płukaniu. Proszę o rady.
  • REKLAMA
  • #2 13038683
    pylos
    Poziom 30  
    Ocena: 426
    Niedrożność układu odpływowego,uszkodzona pompa,lub wina grzałki.
  • #3 13038964
    mtroja
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Dziękuję!

Na podstawie innych postów też doszłam do wniosku, że może to być wina grzałki (chociaż jak zrozumiałam wtedy pralka zaczyna wariować dopiero po wypuszczeniu wody, a u mnie problem pojawia się przy pralce pełnej wody), dlatego zamówiłam grzałkę i zobaczymy czy to pomoże. Koszt 45 zł, więc i tak taniej niż wizyta serwisu, a grzałka wcześniej czy później i tak się przyda. Dam znać czy pomogło.
REKLAMA