wylutowałem ten nowy UEM, wlutowałem stary żeby zobaczyć czy telefon się włączy. Stopiła mi się bateria. Więc już się wQrzyłem na ten telefon i wylutowywałem ten stary uem. Tak strasznie ślamazarnie wychodził, bo się zassał (przez resztki lkeju na procku) że nie mogłem go od płyty odczepić. W końcu odszedł. I jedna (dosłownie jedna) nózka z płyty została na UEMie - więc totalnie mnie krew zalała. A jeśli chodzi o powód topienia się baterii to poprostu klej nie pozwolił na przłączenie się jednej kulki i rozlała się ona i zrobiła zwarcie z trzema obok siebie (bateria natychmiast osiąga wysoką temperature). Tak więc naszczęście tą 3510i kupiłem jako złom i jako złom sobie ją zatrzymam. Więcej za wyświetlacz dostane niż za nią zapłaciłem. Dlatego była spisana na straty i za specjalnie się nie starałem. Chociaż szkoda telefonu. Ale nie miałem do niej już poprostu nerwów. Następnym razem lepiej mi pójdzie
PS. Słyszałem że nie można zmieniać sobie UEMA z jednego telefonu na drugi. Że będzie Contact Serwis. Ale może się myle. Może to jeszcze ma znaczenie z jakiego modelu do jakiego. Bo tak jak mówisz że z jednej 3510i do drugiej zmieniałeś to może nie kłucił się bo tu chodzi głównie o typ ASCI 2 i o product code żeby się zgadzały. W IMEIu jest to zawarte - dlatego trzeba go przeliczać. Najlepszym dowodem na to jest najnowszy calc NokiaFree, który po IMEIu automatycznie wykrywa jaki to telefon jest.