logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia - Nokia 500 wyłącza się podczas wyszukiwania sieci

Cvbb 10 Gru 2013 16:57 2679 5
REKLAMA
  • #1 13045998
    Cvbb
    Poziom 2  
    Telefon ciekawostka dla mnie bo nigdy tak nie miałem z telefonem Smile telefon sprawował się znakomicie bateria trzyma pare dni ale pewnego wieczoru podczas rozmowy się wyłączył próbowałem go włączyć ale nie odpalał przełożyłem kartę do innego tel. i zostawiłem na noc pod ładowarką rano zaczął działać lecz włącza się do momentu gdy złapie zasięg wyciągnąłem karte sim i w trybie offline działa normalnie wifi itd działa robiłem hard reset i bez zmian ale jak trzymam go w trybie offline z kartą sim mam dostęp do wszystkich danych zapisanych na karcie(kontakty i sms'y) telefon jako zabawka czy da się naprawić ?
  • REKLAMA
  • #2 13046640
    mindzia7
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    Na moje oko uszkodzona radiówka.Podłącz telefon pod zasilacz i sprawdź pobór prądu podczas logowania

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 13046771
    grubas
    Poziom 40  
    Ocena: 553
    Podstaw inną baterię.
  • REKLAMA
  • #4 13047579
    Cvbb
    Poziom 2  
    hmmm w oby dwóch odpowiedziach mówicie o baterii mogę się zapytać czemu ? telefon w trybie offline trzyma 3 dni przy urzutowaniu go jako tablet z włączonym wifi

Jak mogę sprawdzić pobór?

podmieniłem na inną baterie lecz to nie dało żadnej zmiany :/
  • REKLAMA
  • #5 13049230
    mindzia7
    Poziom 13  
    Do sprawdzenia poboru potrzebny jest zasilacz
  • #6 13950902
    warlock1
    Poziom 11  
    witam, mam dokładnie ten sam problem z z telefonem, tyle że ja postawił bym na jakieś "kuku" w oprogramowaniu, a tak przy okazji czy to normalne że pamięć urządzenia ("phone memory") jest zajeta w 100%? ( 252Mb pojemności, wolnych 0Kb, zabezpieczona przed zapisem ...) Myślę że w czasie logowania do sieci właśnie tam urządzenie próbuje dokonać jakiegoś wpisu tyle że nie ma gdzie (brak wolnego miejsca). Sugeruje zamainę zawatości "phone memory" ze sprawnej 500-tki, tylko że nie potrafię (przynajmniej na razie...) obejść zabezpieczenia przed zapisem.
REKLAMA