No ja jeszcze nie robiłem tak dużego

i mam zamiar. Co do ilości np.2N3055, albo KD502 to 3-4 wiem, że za mało. Mam kilka zasilaczy i wiem, że taki dwa tranzystorki nie pociągną mi 10A przez 20min. W tym problem, że mam takie trafo, tego się trzymam (no nie jest tanie, więc nie będę kupował nowego) Liczę się z tym, że U na wyjściu na pewno nie będzie 14V

tylko zaczynam się bać, czy nie spadnie poniżej 10V przy tak dużym obciążeniu. Co do kosztów to jak najbardziej się zgodzę, że są spore: kondensatory będę miał za pół ceny, 2*2N już nowe mam, troszkę techniki montażu też

obudowę jeszcze nie wiem, radiatory to używane, albo na Wolumenie, albo na allegro coś się znajdzie. Na budowę takiego czegoś mam ogromną ochotę, część funduszy na budowę będę miał zwrócone, (co najmniej 150 PLN) Co do względów konstrukcyjnych już mam małą "wizje". Z tym wszystkim jak najbardziej się zgodzę, co napisał kolega
paok bo wiem, że tak jest. Co do przetwornic impulsowych, to omijam łukiem "494" miałem zamiar zrobić z zasilacza AT 15A, ale wole coś stabilniejszego, co będę wiedział jak naprawić i jakoś do zasilaczy i Audio i do CB nie mogę się przekonać na zasilaczu impulsowym

Co do ciepła to jakoś się zaradzi, a w zimę to i przyda

wielkość też nie gra dużej roli, tak jak i waga.
Jeśli możesz pomóc to się bardzo cieszę i mam nadzieje, że wyjdzie coś na prawdę dobrego z tej roboty.
Pozdrawiam Sadek