Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamfoghe napisał:GanCegall
A jaką może mieć wartość rezystor w bramce tranzystora kluczującego z dużą częstotliwością i jaką pełni funkcję?
lamer. napisał:No cóż, na upartych nie ma rady.GanCegall napisał:Rezystor, jeśli wiesz co to rezystor.witam,co to za element
foghe napisał:GanCegall
A jaką może mieć wartość rezystor w bramce tranzystora kluczującego z dużą częstotliwością i jaką pełni funkcję?
jur1 napisał:B - BEAD - koralik = drut w koraliku ferrytowym = tłumik, w innych zasilaczach nie zawsze był montowany.
Cytat:czyli jak napisałeś tłumik
Cytat:jeszcze raz dzieki wielkie za naprowadzenie,wiec tenże rezystor ma za zadanie wprowadzic tranzystor kluczujący QP801S STP20NM60 w stan nasycenia.
mirex napisał:
Natomiast pytanie o rezystencję, wobec przedstawionych dociekań, pominę już milczeniem.
GanCegall napisał:Ale właśnie to jest dla mnie najważniejsze,gdyż zamontowałem identycznie opisany element z innej płyty i po podłączeniu do prądu QP801S już nigdy nie będzie się nasycał ani wysycał bo sobie padł - pełne zwarcie.
GanCegall napisał:QP801S już nigdy nie będzie się nasycał ani wysycał bo sobie padł - pełne zwarcie.