logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

dell Inspiron 15R 5537 jak wyłączyć tryb Uśpienia ?

ARTEKPOZNAN 26 Gru 2013 23:25 7662 4
REKLAMA
  • #1 13101730
    ARTEKPOZNAN
    Poziom 11  
    Ocena: 16
    Witam
    System Windows 8.1 po zamknięciu pokrywy , ekran zostaje wygaszony, a chce by nie byl wygaszany , mimo ze wszedłem w panel sterownia w opcjach zasilani-skutek zamknięcia pokrywy wybrałem "NIC NIE RÓB" TO I TAK EKRAN PO ZAMKNIĘCIU POKRYWY JEST WYGASZANY, dlatego proszę o poradę jak może za pomocą oprogramowania della, krok po kroku to wyłączyć, tak by po zamknięciu pokrywy ekran nadal świecił ? chodzi o cos takiego,ze zamykam klape, ekran nadal swiei, podnosze ją i ekran caly czas jest włączony
  • REKLAMA
  • #2 13101823
    marci4
    Poziom 31  
    Ocena: 177
    Tak się niestety nie da. Jeżeli wybierzesz 'Nic nie rób' po zamknięciu pokrywy to komputer nie przyjdzie w stan uśpienia, ale ekran zostanie wyłączony bo i po co ma świecić i marnować prąd/zużywać LEDy. Jak klapa jest zamknięta to nikt sie nie patrzy na ekran więc podświetlenie nie jest potrzebne ;)

Mógłbyś zdradzić powód dlaczego chcesz taki efekt uzyskać?
  • REKLAMA
  • #3 13102417
    ARTEKPOZNAN
    Poziom 11  
    Chodzi o to,ze jeśli zamknie sie klapę i po jakimś czasie ja podniesie to ekran jest czarny i nie ma możliwości obudzenia tego laptopa, można klikac rożne przyciski, dotykać touchpada, i nic, ekran pozostaje czarny, wiec chciałem zrezygnować z wygaszania ekranu po zamknięciu klapy, bo trzeba laptop wyłączać , bo naciśniecie przycisku włącznika jedynie powoduje wyłączanie.Laptp jest kilkadziesiąt kilometrów ode mnie, nie mam możliwości nic na nim własnoręcznie działać, tylko porady przez net. Ja mam lenovo, zrobiłem "nic nie rob" i po zamknięciu klapy matryca gaśnie, windows 7 64 bit,po podniesieniu matryc sie "pali" na tamtym jest windows 8.1 i jest to dell R15. Problem na tamtym laptopie dell jest taki, ze po zamknięciu klapy laptopa i jej ponownym otworzeniu laptopa ma nadal czarny ekran i nie reaguje na przyciski.
  • REKLAMA
  • #4 13105757
    marci4
    Poziom 31  
    Ocena: 177
    System jest oryginalny z wszystkimi sterownikami zainstalowanymi? BIOS masz najnowszy w tym DELLu?
  • #5 13107735
    ARTEKPOZNAN
    Poziom 11  
    marci4 napisał:
    System jest oryginalny z wszystkimi sterownikami zainstalowanymi? BIOS masz najnowszy w tym DELLu?

ręce mi opadły...kupujemy nowy laptop z dedykowanym zainstalowanym systemem windows 8.1 , gdzie tu logika pytać o takie podstawy jak zainstalowane sterowniki, aktualny bios? sorry za rozdrażnienie, ale pytam tu o porady ,gdy moje 25 lat doświadczenia serwsowego nie starcza...laptop poszedł do serwisu dell, temat zamykam.
REKLAMA