logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dell Inspiron 7537 - Laptop nie wyłącza się całkowicie, podświetlenie klawiatury działa

czik21 16 Paź 2015 12:17 2733 5
REKLAMA
  • #1 15071388
    czik21
    Poziom 8  
    Witam.

Mam od niedawna problem z moim laptopem. Otóz gdy go wyłączam ekran normalnie gaśnie i komputer jakby kończy pracę(wycisza się) ale zostaje podświetlenie klawiatury i podkładka chłodząca cały czas działa. No i żeby go włączyć ponownie musze najpierw przytrzymac przycisk power przez 10sek ( wtedy gaśnie już wszystko) i dopiero mogę go uruchomić.Podejrzewam,że winne są sterowniki(instalowane z pomocą slimdrivers) jednak nie wiem jak sobie z tym poradzić

System win7

laptop Dell inspiron 7537.
  • REKLAMA
  • #2 15071655
    gabrjel
    Poziom 20  
    Ocena: 46
    Wygląda na "Hybrydowy Sen" - aby komputer szybciej się włączał
    Spróbuj go wyłączyć tutaj (nie używam polskiej wersji Windows):
    Panel Sterowania/Zasilanie/Ustawienia Zaawansowane profilu

Dell Inspiron 7537 - Laptop nie wyłącza się całkowicie, podświetlenie klawiatury działa
  • REKLAMA
  • #3 15071820
    czik21
    Poziom 8  
    Niestety to nie to. Obydwie opcje były wyłączone. Zapomniałam dodac, że sytuacja występuje tylko wtedy gdy komputer chodzi przez dłuższy czas (1h+) .
  • REKLAMA
  • #4 15071849
    krakarak
    Poziom 42  
    Ocena: 1846
    czik21 napisał:
    ...Podejrzewam, że winne są sterowniki(instalowane z pomocą slimdrivers) jednak nie wiem jak sobie z tym poradzić...

Sam zainstaluj sterowniki przeznaczone do twego modelu dostępne na stronie producenta.
    Te wszystkie "inteligentne wyszukiwacze" najnowszych sterowników jeszcze nigdy mi w niczym nie pomogły, prócz wpędzenia w kłopoty i straty czasu.
  • REKLAMA
  • #6 15074138
    czik21
    Poziom 8  
    Faktycznie zainstalowanie sterowników ze strony dell'a pomogło. Dziękuje wszystkim za pomoc :)
REKLAMA