logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kody do programowania pilota uniwersalnego do telewizora PHILIPS – lista i instrukcja

j_piotrek 26 Mar 2005 21:39 35213 16
REKLAMA
  • #1 1351652
    j_piotrek
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Witam!
    chcialbym sam zaprogramowac pilota jednak nie wiem jak sie do tego zabrac gdyz brakuje mi kodow... bardzo prosze o pomoc albo podanie tabeli kodow do televizorow philips!
  • REKLAMA
  • #2 1352039
    waleriank
    Poziom 20  
    Ocena: 21
    Niestety każdy typ pilota uniwersalnego ma inne kody.
  • REKLAMA
  • #3 1352055
    zdzich42
    Poziom 41  
    Ocena: 859
    A jakieś namiary model symbol?
    Może wpisać w Googlach? Kiedyś szukałem na stronach republiki i było kilka opisów.
  • REKLAMA
  • #4 1352175
    mariusz.s
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 79
    ale wiekszosc pilotow ma funkcje wyszukiwaniai najczesciej wciskasz klawisz set i jednoczesnie klawisz tv natsepnie jeszczc raz klawisz set i potwm naciskasz klawisz power az urzadzenie sie wylaczy
    najczesciej tak jest w wiekszosci pilotow ale nie zawsze
  • #5 1352335
    rtv.service
    Poziom 29  
    Ocena: 129
    O jakim piloczie mowa ? Chodzi o model pilota uniwersalnego.
  • #6 1355365
    asart
    Poziom 2  
    Ocena: 7
    Witam. Nie wiem czy to jeszcze aktualne, posiadam sprzęt Philipsa z pilotem tejże marki z możliwością wpisywania kodów urządzeń innych marek. Wraz z zakupem sprzętu dostałem listę kodów jeżeli Cię to interesuje mogę przesłać tylko podaj konkretnie jaki sprzęt Cię interesuje i przede wszystkim jakiego pilota używasz.
  • #7 1355604
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6508
    j_piotrek napisał:
    Witam!
    chcialbym sam zaprogramowac pilota jednak nie wiem jak się do tego zabrac gdyz brakuje mi kodow... bardzo prosze o pomoc albo podanie tabeli kodow do televizorow philips!

Widzę, że olałeś porady bo nie raczysz podać modelu posiadanego pilota. Jest to tak jakbyś zapytał:
    Jak zaprogramować telewizor, który sobie kupiłem.
    Pamiętaj, że jest nie jeden pies i nie jednemu psu na imię Burek!!!
  • #8 1359291
    j_piotrek
    Poziom 11  
    Nie pisalem nic wiecej bo:
    -nie znalem modelu pilota bo w smietniku dawno lezy
    -potrzebuje zaprogramowac aplikacje Psiloc Total irRemote dla telefonu Siemens SX1
    -----------------------------------------------------------------------------------
    jedyne co znalazlem to to ze w MAKu 2000 pilota mialem pod kodem 1185
  • #9 1359402
    rtv.service
    Poziom 29  
    Totalna klapa, slowem dziura miendzynarodowa...
    Pozdrawiam
  • #10 1360378
    DiZMar
    Poziom 43  
    j_piotrek napisał:
    -potrzebuje zaprogramowac aplikacje Psiloc Total irRemote dla telefonu Siemens SX1
    -----------------------------------------------------------------------------------

To ja już nic nie rozumiem. Pytasz jak zaprogramowac pilot który dawno leży na śmietniku. To nie zawracaj nam śmieciami głowy!!!.
  • REKLAMA
  • #11 1360567
    ul1002

Poziom 35  
    Ocena: 137
    j_piotrek napisał:

ale lol ,najpierw chce do tv philips potem do jakiej aplikacji .. telefonu ?, przy tym tematy w na wesoło są słabe :)
    Konto firmowe:
    Almar Serwis Roland Piszczelok
    Gliwicka, Rybnik, 44-200 | Tel.: 506XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.almar-serwwis.pl
  • #12 1386662
    j_piotrek
    Poziom 11  
    DiZMar napisał:
    To ja już nic nie rozumiem. Pytasz jak zaprogramowac pilot który dawno leży na śmietniku. To nie zawracaj nam śmieciami głowy!!!.

1. maka2000 podalem bo nie znalem modelu pilota od Philipsa a wiedzialem ktore kody byly w maku do mojego tv.

ul1002 napisał:
    ale lol ,najpierw chce do tv philips potem do jakiej aplikacji .. telefonu ?, przy tym tematy w na wesoło są słabe[/b]

2. jakbys umial czytac to bys wiedzial ze potrzebuje kody zeby sterowac z fona tvka philipsa
    3. jakbys byl inteligetny to bys sie zastanawial co piszesz bo po co mi kody do sterowania telefonem? ;D

Takie z was kozaki tylko piszecie zeby statystyki rosly :lol:
    dobra koniec tematu bo widze ze nic nie potraficie pomoc a bylem u znajomego i wygrzebalismy co trzeba! prosze admina o zamkniecie tematu!
  • #13 1386953
    DiZMar
    Poziom 43  
    No trudno ale widzę, że mam trudności ze zrozumieniem tekstu czytanego. Ostatnie wyjasnienie j_piotrek całkowicie zaciemniło mi sens tego tematu. A zdawało mi się, że przeważnie rozumiem co czytam po polsku. Jeżeli ktoś zrozumie po przeczytaniu całosci o co własciwie chodzi j_piotrek to uznam go za nadzwyczaj uzdolnionego.
  • #14 1386994
    rtv.service
    Poziom 29  
    Faktycznie, wode z mozbow... do tego jeszcze ma pretensie, rze niekazdy rozumie.
    Wydajemiszie j_piotrek chce telefonem Siemens SX1 pszelanczacz TV Philips, to znaczy telefon urzywacz jak pilot, niewiem czy to szie uda, ale z takimi pytaniami tszeba do pszedstawicziela Siemens...
  • #15 1387033
    DiZMar
    Poziom 43  
    Tego trudno się było domyśleć ale może faktycznie rtv.service masz rację. Trzeba być nie Polakiem ( z całym szacunkiem do rtv.service) aby zrozumieć niektórego Polaka.
  • #16 1387904
    ul1002

Poziom 35  
    Ocena: 137
    j_piotrek napisał:
    DiZMar napisał:

1. maka2000 podalem bo nie znalem modelu pilota od Philipsa a wiedzialem ktore kody byly w maku do mojego tv.

ul1002 napisał:
    ale lol ,najpierw chce do tv philips potem do jakiej aplikacji .. telefonu ?, przy tym tematy w na wesoło są słabe[/b]

2. jakbys umial czytac to bys wiedzial ze potrzebuje kody zeby sterowac z fona tvka philipsa
    3. jakbys byl inteligetny to bys się zastanawial co piszesz bo po co mi kody do sterowania telefonem? ;D

Takie z was kozaki tylko piszecie zeby statystyki rosly :lol:
    dobra koniec tematu bo widze ze nic nie potraficie pomoc a bylem u znajomego i wygrzebalismy co trzeba! prosze admina o zamkniecie tematu!

Kolego sam sobie jesteś winien ,może masz wyższy iloraz inteligencji i dlatego nikt nie wiedział co myślałeś pisząc posty .
    Mniej więcej teraz wiadomo o co chodzi http://www.mobility.com.pl/article.php?sid=2479 ,ale myśle że pomocy uzyskasz więcej w innym dziale np. gsm lub bezpośredni kontakt np. z siemens polska .
    No ale będę troszkę złośliwy i napisze że trzeba troszkę inteligencji żeby wiedzieć takie żeczy ,pomijam odpowiednio sformułowany temat i post . pozdr
    Konto firmowe:
    Almar Serwis Roland Piszczelok
    Gliwicka, Rybnik, 44-200 | Tel.: 506XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.almar-serwwis.pl
  • Pomocny post
    #17 1390919
    piotreq999
    Poziom 11  
    Ocena: 17
    spróbój takie 003,026,027,046,073,113,115,155,191,192,193,194,223,266,230,242 kilka z nich powinny ci podejsć.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy programowania pilota uniwersalnego do telewizora marki Philips. Problemem jest brak kodów do programowania oraz nieznajomość modelu pilota, co utrudnia znalezienie odpowiednich kodów. Wskazano, że kody różnią się w zależności od modelu pilota, a większość pilotów uniwersalnych posiada funkcję automatycznego wyszukiwania kodów poprzez sekwencję przycisków (np. SET + TV + SET + POWER). Użytkownik poszukiwał kodów do aplikacji Psiloc Total irRemote na telefon Siemens SX1, aby sterować telewizorem Philips, jednak brakowało mu precyzyjnych danych. W odpowiedzi podano przykładowe kody do telewizorów Philips, takie jak: 003, 026, 027, 046, 073, 113, 115, 155, 191, 192, 193, 194, 223, 266, 230, 242. Wskazano również, że do skutecznego programowania pilota konieczne jest podanie modelu pilota lub telewizora. Dyskusja zawierała także sugestie dotyczące poszukiwania informacji w internecie oraz kontaktu z producentem telefonu lub pilota.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA