logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zabezpieczyć kartę pamięci hasłem na Nokia 6600?

gregor78 27 Mar 2005 21:19 2188 10
REKLAMA
  • #1 1353933
    gregor78
    Poziom 11  
    Jak mozna zahaslowac karte pamieci. Tzn. w opcjach to jest i dziala jak wchodze na karte, ale jezeli wejde do galerii zdjec i wchodze na karte to moge ogladac te zdjecia bez podawania hasla
  • REKLAMA
  • #2 1354502
    piterFX
    Poziom 27  
    Ocena: 23
    moze najpier naucz sie pisac bo nierozumiem co masz do powiedzenia i jakie pytanie zadajesz w tym poscie co to znaczy zahaslowac karte????
  • #3 1354743
    gregor78
    Poziom 11  
    Bylo pozno nie zlozylem zdan gramatycznie, ale oddaja sens. Pytanie dotyczy hasla do karty. Wchodzac do Galerii ze zdjeciami, ktore sa zapisane na karcie moge je ogladac nie podajac hasla, a w opcjach karty w ustawieniach haslo zostalo zapisane. Teraz jest juz zrozumiale dla Ciebie
  • REKLAMA
  • #4 1355080
    rambo 17
    Poziom 11  
    jest gdzies na forum kod na reset moze to pomoze ale mysle ze tak
  • #5 1356944
    gregor78
    Poziom 11  
    ja nie potrzebuje kodu do reset, tylko jak zrobic zeby zdjecia w galerii byly zahaslowane te na karcie skoro karta ma haslo
  • #6 1357064
    piterFX
    Poziom 27  
    Ocena: 23
    jeslo karta jest mowa to kos powinienes miec od producenta a jak jakas uzywana dowedz sie od kolesia od kogo kupiles
  • REKLAMA
  • #7 1357297
    puchbeary_1
    Poziom 20  
    Ocena: 3
    widze za za żadne skarby nie możecie sie dogadać między sobą. cos jak monty python flying circus hihihi. a na poważnie. co do hasła to możesz spróbować zaistalować sobie program Handy photo safe i to powinno pomóc choć gwarancji ci nie dam na to bo z podobnym problemem sie nie spotkałem. co do hasła na karcie to możliwość obejscia tego z poziomu galeri jest pewnie kolejnym niedociągnieciem ze strony producenta telefonu. jeszcze jedno bo nie zajmowałem sie tym nigdy dłużej. być może hasło na karcie zabezpiecza ja przed odczytem w innym telefonie?sprawdz to-byc może taki jest cel tej funkcji. a co do zdjęc to próbuj tym programem HPS to jest trial ale jak ci sie sprawdzi to nie bedziesz mial chyba problemu zeby znaleść pełna wersje w sieci
  • REKLAMA
  • #8 1359935
    gregor78
    Poziom 11  
    puchbeary_1 napisał:
    widze za za żadne skarby nie możecie się dogadać między sobą........problemu zeby znaleść pełna wersje w sieci

Wreszcie mnie ktos zrozumial. Dzieki, teraz juz wiem do czego te haslo. Masz racje jest to niedociagniecie. Jezeli masz full wersje mozesz podrzucic mi na mail, poniewaz nie mam mozliwosci tutaj gdzie jestem oprocz poczty nic sciagac
    profit78(_at_)gazeta.pl
  • Pomocny post
    #9 1360381
    puchbeary_1
    Poziom 20  
    mam wersje pełna ale na N7650 nie wiem czy bedzie równiez działac na innych telefonach. warto próbować - najwyżej nie zadziała i bedziesz musial poszukac na własna rekę. wysłałem ci na PW.
  • #10 1404869
    edy27
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    tak mozesz i naucz sie pytać to bedziesz bardziej zrozumiały pozdrowienia Edy
  • #11 1406615
    puchbeary_1
    Poziom 20  
    edy27 napisał:
    tak mozesz i naucz się pytać to bedziesz bardziej zrozumiały pozdrowienia Edy

po pierwsze od potencjalnego rozwiązania problemu minęło dwa tygodnie
    po drugie - o co ci chodzi z twoją wypowiedzią.??
    po trzecie - byc może kolega nie do końca zgodnie z założeniami gramatyki i składni zadał swoje pytanie ale przesłanie było w miarę jasne i wystarczylo przeczytac uważnie wiec może ty nauczysz się czytac zamiast radzic komus naukę zadawania pytań?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta, jak zabezpieczyć kartę pamięci hasłem na telefonie Nokia 6600, zwracając uwagę, że mimo ustawienia hasła w opcjach karty, zdjęcia zapisane na karcie można przeglądać w galerii bez podawania hasła. Dyskusja wyjaśnia, że funkcja hasła na karcie pamięci ma na celu zabezpieczenie dostępu do karty w innych telefonach, a nie ochronę zawartości wbudowanej galerii telefonu. Sugerowano użycie aplikacji Handy Photo Safe (HPS) jako rozwiązania do zabezpieczenia zdjęć hasłem, choć nie ma gwarancji kompatybilności z modelem 6600. Pełna wersja programu była dostępna dla modelu Nokia N7650, co może wymagać testów na innych urządzeniach. Wskazano, że obecne oprogramowanie telefonu nie chroni zdjęć w galerii przed dostępem bez hasła, co jest niedociągnięciem producenta.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA