logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ARDO TL400 - programator zatrzymuje się, konieczność ręcznego przestawiania

re14sato 08 Sty 2014 20:31 1776 11
REKLAMA
  • #1 13154173
    re14sato
    Poziom 15  
    Ocena: 15
    Witam,

mam taki problem z pralką ARDO TL400, mianowicie, gdy ustawię programator i włączę pralkę, ta po kilku "pyknięciach" programatora zatrzymuje się wtedy muszę do niej podejść przekręcić programator o jeden ząbek lub w jednym momencie o 3 ząbki aby pralka ruszyła dalej. Nie znam się na tym zbyt dobrze dlatego zwracam się do Was o pomoc.
    Dodam, że to pralka w mieszkaniu wynajmowanym i tak jest od początku, ale chciałbym to jakoś naprawić jeśli się oczywiście da, nawet niewielkim nakładem pieniążków.

Z góry dziękuję za pomoc
    Pozdrawiam,
    Rafał.
  • REKLAMA
  • #2 13154194
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 13154214
    re14sato
    Poziom 15  
    Może to głupio zabrzmi, ale jak to mogę sprawdzić :)
  • REKLAMA
  • #4 13154300
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 13154315
    Svavo
    Poziom 23  
    Ocena: 30
    re14sato napisał:
    Może to głupio zabrzmi, ale jak to mogę sprawdzić :)

Ręką przyłożoną do szyby w drzwiach ;)
  • REKLAMA
  • #6 13154387
    re14sato
    Poziom 15  
    Patrząc na dzisiejszą temperaturę na zewnątrz to by było możliwe, ale obmacałem całą pralkę i nigdzie nie jest ciepła jakoś(pranie robi się od około 25 minut na 40 stopni)
    Skoro, nie ruszy póki nie osiągnie 30 stopni, tzn., że grzałka jest ok bo pralka po ustawienia od początku pobiera wodę dopiero później się zatrzymuje.
    Dodam tylko, że zawsze zatrzymuje się w tym samym miejscu.
  • #7 13154533
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 13154545
    re14sato
    Poziom 15  
    Wybacz, ale nie zrozumiałem(po ciężkim dniu jestem), powiedz mi w takim razie jak sprawdzić grzałkę, tzn gdzie ona się znajduje, jak się do niej dostać.
  • #9 13154568
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #10 13154623
    re14sato
    Poziom 15  
    Jakiś inny sposób, pytam, gdyż jestem obecnie w Czechach a tutaj nie mam ze sobą takich rzeczy, np czy jeśli otworzę obudowę z prawej strony to czy pralka wystartuje i będę mógł sprawdzić czy się nagrzewa dotykając jej.
  • #11 13154681
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #12 13154774
    re14sato
    Poziom 15  
    Otworzyłem pokrywę i zastałem dziwną sytuację mianowicie wydaje mi się, że grzałka nie jest w ogóle podłączona. Poniżej zdjęcie jak to wygląda.
    Pytanie brzmi jeśli dobrze myślę, to jak mam podłączyć kabelki, jeśli ktoś by mi powiedział idąc od lewej, R1, Żólto-zielony, R2, i ten czujnik rozumiem, że powinien być włożony w otwór w grzałce?

ARDO TL400 - programator zatrzymuje się, konieczność ręcznego przestawiania

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z pralką ARDO TL400, która zatrzymuje się podczas cyklu prania po kilku "pyknięciach" programatora. Po wstępnej diagnozie sugerowane jest sprawdzenie grzałki, ponieważ pralka nie rusza, dopóki woda nie osiągnie 30°C. Użytkownik nie ma narzędzi do pomiaru, więc pyta o możliwość sprawdzenia grzałki poprzez otwarcie obudowy. Po otwarciu stwierdza, że grzałka może być niepodłączona i prosi o wskazówki dotyczące podłączenia przewodów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA