logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6310i nie włącza się po nieudanym flashowaniu - co robić?

boomth 29 Mar 2005 11:07 993 6
REKLAMA
  • #1 1357646
    boomth
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam wszystkich, mam nokie 6310i dalem ją znajomemu, żeby wrzucił mi jakiegoś nowszego softa, niestety gość troszkę mało pojętny i tel padł podczas flashowania :/, niewłącza się, nie reaguje na ładowarkę, mam pytanie czy da się jeszcze coś z nim zrobić? czy mam go sprzedać na części? Ewentualnie ile może mnie kosztować naprawa? Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1357758
    klonek
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Jeżli nie masz doświadczenia to lepiej zanieś do serwisu. Ja zaniosłem 6610 która też umarła i naprawa kosztowała 30zł to chyba nie dużo. pozdro
  • REKLAMA
  • #3 1357805
    piterFX
    Poziom 27  
    Ocena: 23
    mysle ze moze troche mniej zaplacisz poszukaj jakies osoby z elki z twojego miasta moze ci pomoze wgrac softa a czym ci zmienial klega ten soft moze jakims hinolem

Dodano po 2 [minuty]:

klonek duzo zaplaciłes za zmiane softu ja w serwisie zapłacilem za zmiane softu rownowartosc 3piw wiec twoje 30zl to juz masakra zeby tyle placic no ale zlezy tez od miasta slyszalem ze w warszawie robia to za 40-50zl dct4
    klonek jeszce jedno jaki soft masz wgrany teraz w 6610
  • #4 1357888
    dyziek@
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 14
    jezeli kumpel nie pojetny to wgrywal pewnie jakims wynalazkiem, podrzuc komus kto ma dobry sprzet i telefon ozyje :)
  • REKLAMA
  • #5 1358440
    boomth
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Nie mam zielonego pojęcia czym on to robił, bo szczerze mówiąc jestem laikiem jeśli chodzi o gsm :) , zaniosłem go do komisu na jutro mam miec wgrany nowy soft (20zl) zobaczymy co z tego wyjdzie, dzieki jeszcze raz za info, dobrze, ze niepojdzie na straty bo bardzo lubie ten tel :) pozdro
  • #6 1358453
    piterFX
    Poziom 27  
    Ocena: 23
    dziwny tem komis jak robia dopiero na jutro toz to paro minutowa sprawa chyba ze masz cos jeszce w niej uszkodzone no ale 20zl to juz nie take zdzierstwo pozdro
  • REKLAMA
  • #7 1358654
    gendajan
    Poziom 18  
    Ocena: 6
    Ale jak ładnie wygląda ? dzień roboty za 20 a jak zrobi w 5 minut to ktoś pomyśli 100 na godzinę 800 na dzień a ile za rok ???

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Nokia 6310i przestała się włączać po nieudanym flashowaniu oprogramowania wykonanego przez osobę bez doświadczenia. Telefon nie reaguje na ładowarkę ani próby uruchomienia. Zaleca się oddanie urządzenia do serwisu, gdzie naprawa i ponowne wgranie softu może kosztować około 20-30 zł, co jest stosunkowo niskim kosztem. Istnieje ryzyko, że użyto nieodpowiedniego lub uszkodzonego oprogramowania podczas flashowania, dlatego warto skorzystać z usług specjalistów dysponujących odpowiednim sprzętem. Proces wgrywania nowego softu jest zazwyczaj szybki, jednak czas realizacji może się różnić w zależności od serwisu i lokalizacji. W przypadku poważniejszych uszkodzeń sprzętowych koszty mogą wzrosnąć, ale w większości przypadków telefon można przywrócić do działania bez konieczności sprzedaży na części.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA