logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

GG nie działa prawidłowo - nie dochodzą wiadomości

..:::Snake:::.. 29 Mar 2005 17:00 1553 8
REKLAMA
  • #1 1358674
    ..:::Snake:::..
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Podzczas rozmowy nie zawsze ale występuje jakieś dziwne hmm "postoje"
    nie dostaje wiadomości od tych którzy je do mnie wysyłają ani nie dochodzą te wysłane przezemnie. Po wyłączeniu i ponownym włączeniu wszystko jest dobrze.

nie wiem co może być tego przyczyną jeśli ktoś z Was się domyśla please help me
  • REKLAMA
  • #2 1358725
    unitra junior
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    wiesz co najlepiej to spisac wszystkie numery gg
    i odinstalowac go i usunac pozostalosci
    i zainstaluj ponownie
    mialem ten sam problem co ty:)
  • REKLAMA
  • #3 1358728
    Arczi82
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Witam po pierwsze sprawdzil bym kompa pod kontem virusow i spyware o programach do tego nie bede mowil bo chyba kazdy je zna. Ewentualnie sprawdz ile zasobow ci pochlania proces gg.exe jesli zbyt duzo to proponuje reinstalacje moze to pomoze.

Pozdrawiam
  • #4 1358806
    Poziom 14  
    sprawdziłem wirusami wszyściutko no i zero bez skutków ale to chyba dobrze :D spróbuje ponowniej instalcji zobacze jak będzie ;)
  • #5 1360457
    Zeddicus
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Ja tam polecam tlen.pl albo miranda-im.org zamiast gadu gadu ;P
    GG jest oparte na kontrolce internet explorera, jezeli reinstalka gg nic ci nie da zajrzyj do watku o wirusach adawarach itp w tym forum, mozesz miec np. jakiegos robala w plikach internet explorera.
  • REKLAMA
  • #6 1361250
    unitra junior
    Poziom 11  
    nie miranda nie spelnia oczekiwan a tlen wymaga cierpliwosci przy rejestracjii trzeba zakladac nowego e-maila!!:(
  • #7 1361428
    Poziom 14  
    Wielkie dzięki za plecanie ;);) ja tam pozostaje przy swoim. Zrobiłem reinstalke no i chodzi nie powiem jak żeby nie zapeszyć ;) wątpie że mam jakiegoś robla w IE bo wcale jej nie używam używam Mozilli no chyba że to jest możliwe ??
  • REKLAMA
  • #8 1363768
    Zeddicus
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Nieważne jakiej przeglądarki używasz i tak wiele programów korzysta z kontrolki internet explorera. Chociazby GG. Dlatego wole Mirande bo jest od podstaw pisana w C++ tak by zajmować mało zasobów i nie obciążać procka. Tyle ze trzeba troszke nad nią posiedzieć żeby ładnie ją sobie skonfigurowac, moja miranda jest jak dla mnie duzo bardziej funkcjonalna niz tlen i gg, a uzywam na raz paru protokołów (gg,tlen,icq,aim,irc)
  • Pomocny post
    #9 1369560
    unitra junior
    Poziom 11  
    dobra juz jest po sprawie???nie?

Dodano po 1 [minuty]:

ale i tak gg moze miec bledy lepiej go posprawdzaj po zainstalowaniu bo pozniej bedzie zapozno
    :):):D

Skoro tak to temat zamykamy ! ( TJT )

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z komunikatorem Gadu-Gadu, polegający na sporadycznych przerwach w odbiorze i wysyłaniu wiadomości, które ustępują po ponownym uruchomieniu programu. W dyskusji sugerowano wykonanie pełnego skanowania antywirusowego i spyware, monitorowanie zużycia zasobów przez proces gg.exe oraz całkowitą reinstalację aplikacji wraz z usunięciem pozostałości. Wskazano, że Gadu-Gadu korzysta z kontrolki Internet Explorera, co może powodować problemy nawet przy używaniu innych przeglądarek, np. Mozilli. Alternatywnie polecano komunikatory Tlen i Miranda IM, z uwzględnieniem ich wad i zalet, takich jak wymagania rejestracyjne czy konieczność konfiguracji. Po reinstalacji problem uległ poprawie, choć zalecano dalsze monitorowanie działania programu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA