logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic tx-l32c10p - transformator inwertera kls-ee32pih12m jaka rezystancja

mszek 17 Sty 2014 11:14 3099 3
REKLAMA
  • #1 13186473
    mszek
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    TV jak w temacie, mierzona rezystancja uzwojenia wtórnego na transformatorze inwertera 30 Ω na pierwotnym 1Ω, wskazania są identyczne na obu transformatorach. Odwinąłem uzwojenie wtórne w celu eliminacji przebicia miedzy zwojowego, ale po odwinięciu rezystancja drutu jest nadal 30Ω a szukając znalazłem że powinna być ok 1KΩ. Nadmieniam że TV włącza się na parę sekund i się wyłącza, zasilacz wymieniony.Proszę o poradę co mogłem źle zrobić, lub gdzie szukać usterki.
    Dodatkowo czy mogę przewinąć te transformatory zachowując liczbę zwojów ewentualnie zwiększyć grubość drutu nawojowego.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 13186518
    geco
    Poziom 26  
    Ocena: 175
    Nie wiem jak ci pomóc ale jak by co mam wszystkie graty do tego TV.Zbita matryca TV działa.

Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Chyba jednak ci nie pomogę ,niby model ten sam ale inne graty w środku.

A z tego co pamiętam naprawiałem taki TV .Awaria jest w podświetlaniu pęka plastik koło lampy i robi zwarcie do masy.
  • REKLAMA
  • #4 13188486
    btomko
    Poziom 34  
    Ocena: 403
    Dobra rada, w poniedziałek serwisy będą otwarte. Nie masz żadnego pojęcia o elektronice, brakuje Ci podstaw, a już o naprawach zapomnij.
REKLAMA