logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak nagrywać filmy na dekoderze NC+? Problemy z funkcją nagrywania

XXkotekXX 19 Sty 2014 12:11 7674 5
REKLAMA
  • #1 13193939
    XXkotekXX
    Poziom 9  
    Ocena: 15
    Witam.
    Nie dawno zainstalowałem na telewizorze NC+ (przedtem miałem eNkę). Wszystko jest niby OK ,tylko nie wiem jak nagrywać filmy. Gdy klikam na pilocie ,,R'' (rec) nic się nie dzieje, a gdy klikam ,,info'' i później na filmie ,,OK'' tam jest takie coś jak nagraj film , klikam to i nic. A najgorsze jest to, że gdy przyciskam na pilocie ,,list'' pojawia się coś, ale nic się nie dzieje, tylko pisze ,,wczytuję''. Czekanie nic nie działa :/ . Jeszcze jedno, prócz tego problemu: Jakie NC+ ma funkcje? Jeszcze nie opanowałem NC+, więc wiecie.. :cry: .

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 13194216
    leszekpo59
    Poziom 28  
    Ocena: 263
    witaj. Spróbuje w kilku zdaniach Tobie pomóc. Miałem ponad rok czasu dekoder PVR BOX+ ( 250 Gb ), a obecnie wymieniłem na mediaBOX+ ( 500 Gb). Przy instalacji z jednym przewodem, proszę w MENU dekodera wyłączyć wejście na drugie wejście antenowe, gdyż, przy tego typu instalacji, przewód należy podłączyć pod pierwsze wejście. O ile masz instalacje z dwoma przewodami, to należy uaktywnić obydwa wejścia w dekoderze. Po prawidłowej konfiguracji, nie powinno być problemów z nagrywaniem filmów. Instalacja jedno przewodowa nie pozwala nagrywać jednego programu w czasie, gdy oglądamy drugi program. Niedogodność ta nie występuje przy instalacji dwuprzewodowej. Nie podajesz, który masz dekoder, to napisze tylko, że PVR BOX+ ( 250 Gb ) umożliwia odbiór radia internetowego i aplikacji internetowych, pod warunkiem podłączenia dekodera do sieci. Dekoder mediaBOX+ ( 500 Gb) oprócz cech opisanych odnośnie PVR BOX+, ma większy dysk, umożliwia przełączenie obrazu 3D na 2D, pilot obsługuje kilkanaście modeli TV, czym staje się częściowo pilotem uniwersalnym( w moim LG pilotem od mediaBOX+ włączam TV, reguluję siłę głosu ), a do tego ma wbudowany tuner DVB-T. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 13195103
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5493
    A dowiemy się jak jest zbudowana i z czego się składa instalacja antenowa?....
    No i temat nie w tym dziale.
  • REKLAMA
  • #4 13195333
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 13195505
    leszekpo59
    Poziom 28  
    Ocena: 263
    mihal2002 napisał:
    Może TY także wytłumaczysz czym się sugerujesz?

Nie chodzi o sugerowanie. XXkotekXX jest nowym forumowiczem, wiec z czasem zrozumie, że trzeba podać więcej danych, aby precyzyjniej udzielić odpowiedzi. Podanie kilku wariantów umożliwi dobranie tego właściwego dla siebie, lub wskaże, co należy podać , aby było łatwiej zrozumieć i udzielić odpowiedzi.
  • #6 13243994
    XXkotekXX
    Poziom 9  
    Ocena: 15
    Nikt z Was nie miał racji. Trzeba było po prostu wyłączyć i włączyć zasilanie, lub wyjąć i włożyć kabel. :D
REKLAMA