logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TP-LINK TL-WN722N - brak internetu po połączeniu z routerem, co robić?

MaliNa_PwL 19 Sty 2014 13:33 2223 6
REKLAMA
  • #1 13194318
    MaliNa_PwL
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    Witam. Jak w temacie mam kłopot z kartą sieciową od tp-link. A dokładnie taki, że ja jestem podłączony do routera, ale po jakimś czasie nie mogę przeglądać stron. Tak samo mam na tablecie tylko tam jak się połączę, to wcale nie mam internetu. Z góry dodam, że sąsiad, bo z nim dzielę internet, ma swój komputer podłączony przez ethernet, a laptopa ma przez wifi i jesmu nic się nie dzieję. Z góry dzięki za pomoc :)
  • REKLAMA
  • #2 13194355
    Sound3D
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    Może słaby zasięg? Sąsiada mieszka daleko? Może poproś sąsiada o reset do ustawień fabrycznych swojego TP-Linka i skonfigurowania na nowo.
  • REKLAMA
  • #3 13194427
    wojtek2803
    Poziom 37  
    Ocena: 144
    Zainstaluj program Inssider przeskanuj sieć i screena wrzuć na forum . Z obrazuje nam to jaki masz mocny sygnał od sąsiada .
  • REKLAMA
  • #4 13194435
    MaliNa_PwL
    Poziom 8  
    Siła zasięgu według Windowsa XP to dostateczna. Program dołączony do sterowników karty sieciowej wskazują 21 dB
  • #5 13194531
    wojtek2803
    Poziom 37  
    Ocena: 144
    MaliNa_PwL napisał:
    Siła zasięgu według Windowsa XP to dostateczna

Proszę się nie kierować wskazaniem z windowsa lecz wgrać program Inssider wykonać skanowanie i wrzucić na forum screena z zakładki Time graph.
  • REKLAMA
  • #7 13200494
    MaliNa_PwL
    Poziom 8  
    Sprawa rozwiązana, router został wymieniony na nowy i wszystko jest w porządku. Temat do zamknięcia

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z kartą sieciową TP-LINK TL-WN722N, polegający na braku dostępu do internetu po połączeniu z routerem. Inni uczestnicy dyskusji sugerowali sprawdzenie zasięgu sygnału oraz zainstalowanie programu inSSIDer do analizy jakości połączenia. Użytkownik potwierdził, że zasięg według Windowsa był dostateczny, jednak program inSSIDer wywołał błąd. Ostatecznie problem został rozwiązany poprzez wymianę routera na nowy, co przywróciło prawidłowe działanie internetu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA