Cześć, zakupiłem tp-link wn722n bo muszę przenieść komputer w miejsce gdzie nie sięgnę kablem. Po włożeniu karty i zainstalowaniu sterowników, zasięg z routerem na maksymalnym poziomie (wszystkie kreski). Na samym początku Internet działał bardzo wolno, po pewnym czasie wyskoczyła żółta ikonka "brak dostępu do Internetu". Co ciekawe po restartowaniu komputera, wyciągnięciu karty i ponownej próbie połączenia, bardzo często muszę podawać ponownie hasło, mimo że wszystko mam ustawione na automatyczne łączenie. Próbowałem też łączyć się przez WPS i jest podobnie - raz działa, raz nie, ale z reguły albo jest żółta ikonka i brak dostępu, albo w ogóle nie potrafię się połączyć między urządzeniami.
- Pobierałem najnowsze sterowniki pod windows 10
- Rozwiązywanie problemów windows wyświetlił coś o nieskonfigurowanym protokole IP w karcie
- model routera to sixpon fx660 - przycisk reset jest zaklejony plombą przez operatora, nie dostałem też od niego żadnych danych do logowania się i grzebania w ustawieniach administratora.
Mogę w tej kwestii zdziałać coś więcej z poziomu Windowsa, czy raczej wina leży po stronie routera i muszę naciskać operatora Internetu o jakieś działanie?
EDIT:
Zaglądałem do konfiguracji w wierszu poleceń, wrzucam screena z logiem, może coś to komuś da:
- Pobierałem najnowsze sterowniki pod windows 10
- Rozwiązywanie problemów windows wyświetlił coś o nieskonfigurowanym protokole IP w karcie
- model routera to sixpon fx660 - przycisk reset jest zaklejony plombą przez operatora, nie dostałem też od niego żadnych danych do logowania się i grzebania w ustawieniach administratora.
Mogę w tej kwestii zdziałać coś więcej z poziomu Windowsa, czy raczej wina leży po stronie routera i muszę naciskać operatora Internetu o jakieś działanie?
EDIT:
Zaglądałem do konfiguracji w wierszu poleceń, wrzucam screena z logiem, może coś to komuś da: