logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Po kilkudziesięciu sekundach ginie obraz na monitorze

Astonbalt 22 Sty 2014 13:50 1368 4
REKLAMA
  • #1 13206507
    Astonbalt
    Poziom 9  
    Witam,
    Mam problem z pewnym urządzeniem wyposażonym w komputer na płycie ASUS P5L-MX. Uruchamiam je i po kilkudziesięciu sekundach kiedy wszystko jest ok znika obraz z monitora (monitor czeka na sygnał z kompa).

Sprawdziłem na innym kablu do monitora, na innym monitorze, przy odłączonym urządzeniu podpiętym do płyty głównej - zawsze ten sam objaw.

Czy może mi ktoś pomóc?
  • REKLAMA
  • #2 13206573
    swiercm
    Moderator na urlopie...
    Ocena: 552
    Podaj pełną specyfikację sprzętu komputerowego wraz z marką i modelem zasilacza.
    Daj zrzut a CristalDiskInfo
    Daj zrzut z HWmonitora.

Mam nadzieję, że uda Ci się to wykonać.

Przepinałeś przewód sygnałowy monitora do drugiego gniazda karty graficznej?
  • REKLAMA
  • #3 13206636
    beo
    Poziom 37  
    Ocena: 238
    Astonbalt napisał:
    z pewnym urządzeniem
    jakim?
  • REKLAMA
  • #4 13206808
    elessar87
    Poziom 33  
    Ocena: 88
    Nie mam pojęcia o co chodzi. Co to za urządzenie? Jaka jest specyfikacja komputera? Podałeś tylko oznaczenie płyty głównej. Wypisując resztę nie zapomnij uwzględnić zasilacza.
  • #5 13209987
    Astonbalt
    Poziom 9  
    swiercm napisał:
    Podaj pełną specyfikację sprzętu komputerowego wraz z marką i modelem zasilacza.
    Daj zrzut a CristalDiskInfo
    Daj zrzut z HWmonitora.

Mam nadzieję, że uda Ci się to wykonać.

Przepinałeś przewód sygnałowy monitora do drugiego gniazda karty graficznej?

Trudno mi coś więcej o specyfikacji powiedzieć. To urządzenie to wyważarka do kół. Nawet trudno mi się dokopać w niej do zasilacza do płyty.

Nie ma tam dysku a program wyważarki uruchamia się z pendriva. Więc wykonanie jakichkolwiek testów jest nie możliwe.

Urządzenie używa karty graficznej na płycie i jest tylko jedno gniazdo.

Ta płyta jest drugą (na pierwszej wogóle nic nie ruszało). Nastepuje poprawne bootowanie i po chwili obraz z znika a dioda zasilania monitora zaczyna migać.

Dodano po 49 [sekundy]:

elessar87 napisał:
    Nie mam pojęcia o co chodzi. Co to za urządzenie? Jaka jest specyfikacja komputera? Podałeś tylko oznaczenie płyty głównej. Wypisując resztę nie zapomnij uwzględnić zasilacza.

Trudno mi coś więcej o specyfikacji powiedzieć. To urządzenie to wyważarka do kół. Nawet trudno mi się dokopać w niej do zasilacza do płyty.

Nie ma tam dysku a program wyważarki uruchamia się z pendriva. Więc wykonanie jakichkolwiek testów jest nie możliwe.

Urządzenie używa karty graficznej na płycie i jest tylko jedno gniazdo.

Ta płyta jest drugą (na pierwszej wogóle nic nie ruszało). Nastepuje poprawne bootowanie i po chwili obraz z znika a dioda zasilania monitora zaczyna migać.

Dodano po 39 [sekundy]:

beo napisał:
    Astonbalt napisał:
    z pewnym urządzeniem
    jakim?

To jest wyważarka do kół samochodowych
REKLAMA