Witam mam pytanie kupiłem niedawno XP 2002r 2.0 HDI z nawigacją bez pilota. Niestety nie mogę ustawić daty i godziny. Jest może możliwość wymiany wyświetlacza z przyciskami, żeby ręcznie ustawić datę i godzinę? proszę o pomoc
Wymienić możesz, ale wtedy z nawigacji już nie skorzystasz bo nie będzie tego wyświetlał - "z przyciskami" to EMF-B, a ten od nawigacji z odbiornikiem podczerwieni to EMF-C.
Poszukaj sobie jakiegoś starego PocketPC/Palm wgraj NoviiRemote i użyj pliku definicji z załącznika.
tylko oddaj do skasowania stan licznika poniewaz stan z twojego kompa sam sie twm wpisze a jezeli w tym co wsadzisz stan bedzie wyzszy niz twoj to w twom kompie zapisze ci wyzszy stan z innego auta
Ja rozwinę: Przebieg jest zapisany w dwóch miejscach: liczniku i BSI, po włączeniu zapłonu jest porównywany i niższy jest zapisany wyższym - czyli jeśli masz "swój" przebieg 200 tysięcy km i włożysz licznik z przebiegiem 350 tysięcy, to przy pierwszym uruchomieniu jako aktualny zostanie zapisany 350 tysięcy.
Jest to całkiem logiczne z serwisowego punktu widzenia - niezależnie czy wymieniasz licznik, czy BSI, to będziesz miał swój oryginalny przebieg - dlatego też w oficjalnej dokumentacji jasno napisali: niedozwolone jest testowanie tych dwóch elementów poprzez ich podmiankę.
Dlatego Kapsel napisał, żeby oddać do wyzerowania - wtedy po wymianie na ten nowy autor tematu będzie miał z powrotem swój przebieg na wyświetlaczu.
co za tym idzie przy sprzedaży autentyczny stan przebiegu auta ale jeśli kupujesz licznik i ktoś ci odpali go przy tobie zanim go zdemontuje i pokarze ci ze stan jest na 180 a ty masz 200 to możesz go spokojnie montować bo i tak nadpisze twój autentyczny stan licznika a kasacja kosztuje od 50 do 100 zl polot kosztuje 350 zł w salonie citroena wiem bo mam ten sam problem mam nawe i tez nie mogę ustawić godziny po za tym zdemontuj i sprawdz ile masz kostek stylu licznika bo są 3 wersje na allegro