logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Toshiba Satellite C660-1MT nie można zainstalować Windowsa 7

Bloody96 29 Sty 2014 19:58 2229 3
REKLAMA
  • #1 13236615
    Bloody96
    Poziom 9  
    Witam, po spędzeniu około 4 godzin na pobieraniu różnych sterowników SATA dalej występuje ten sam problem. Tutaj podaje parametry laptopa http://www.toshiba.pl/discontinued-products/satellite-c660-1mt/
    Sprawa dokładnie wygląda tak że oryginalnie był na nim system WindowsŸ 7 Home Premium (w wersji 64-bitowej, preinstalowany z funkcją odzyskiwania dysku twardego firmy Toshiba), z powodu bardzo słabego działania systemu zainstalowałem linuxa formatując cały dysk. Teraz chciałbym wrócić dalej do Windowsa 7. Posiadam bootowalny pendrive stworzony programem UltraISO. System, który chcę teraz zainstalować to Windows 7 Home Premium 64 bit(oraz aktywować Product Key-em z oryginalnej naklejki pod spodem) program UltraISO pokazuje taką nazwę ( Windows 7 v.6.1 Build 7601 (Service Pack 1)).
    pobrałem odpowiednie sterowniki dla wersji 64 bit. Po wskazaniu instalatorowi sterowników instalator je wczytuje i wyskakuje błąd Toshiba Satellite C660-1MT nie można zainstalować Windowsa 7

Próbowałem też przestawić opcje w biosie z AHCI na COMPATIBILLY czego skutkiem był ten sam problem ale dodatkowo instalator po naciśnięciu Rescan nie wyszukiwał żadnego sterownika.

Moim zdaniem jeśli na laptopie był Windows 7 to musi się dać zainstalować go ponownie.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 13237149
    rtj71
    Spec od komputerów
    Ocena: 351
    Szczerze mówiąc to instalacja z pendrive może być problemem, często miałem tak w netbookach że z pendrive za chiny nie dało się zainstalować, po podłączeniu zewnętrznego napędu i włożeniu płyty - bez jakichkolwiek problemów.
  • REKLAMA
  • #3 13238834
    Bloody96
    Poziom 9  
    Dzięki kolego rtj71. Myślałem że już nikt się nie odezwie, a twoja uwaga okazała się słuszna. Po próbie instalacji z innego nośnika instalacja ruszyła bezproblemowo. Dzięki
  • #4 17535727
    Bloody96
    Poziom 9  
    Uszkodzony okazał się dysk twardy.
REKLAMA