logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak poprawić rozdzielczość ekranu i połączenie VGA na Toshiba Satellite?

maszynistka 31 Sty 2014 13:06 1308 3
REKLAMA
  • #1 13243561
    maszynistka
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Mam problem z ustawieniami ekranu w laptopie Toshiba satellite, Windows 7; Karta Radeon. Aktualna rozdzielczość to 1024x768 i jest to max jaką mogę ustawić w ustawieniach ekranu.
    Problem polega na tym, że wokół okna pulpitu jest czarna ramka, zwężająca bardzo obszar pulpitu, literki są małe, ledwo je czytam. Przy przeglądaniu stron internetowych za to bywa różnie... raz są maleńkie literki, a raz olbrzymie, jednak zawsze obcięta jest część okna, a wszystkie zakładki i przyciski nachodzą na siebie i stają się zupełnie nieczytelne.

Problem pojawił się również z połączeniem do tv kablem vga. Kilka dni temu bez problemu automatycznie obraz był przekazywany z laptopa na tv. Zmieniano mi router i musiałam odpiąć kabel vga. Po ponownym podłączeniu już nie chce działać. Na tv wyświetla się "no signal", w komputerze zaś, w menegerze urządzeń tv jest widoczny.
    Nie wiem, czy ma to coś do rzeczy, ale dodam, że przez ponad tydzień przed wymianą routera nie miałam dostępu do internetu, jednak połączenie z tv działało jak należy. Sterowniki karty wg systemu są aktualne.
    Od 3 dni przeszukuję sieć w poszukiwaniu rozwiązania, ale nie udało mi się nic znaleźć. Z góry dziękuję za pomoc!
  • REKLAMA
  • #2 13243885
    globusek14
    Poziom 31  
    Ocena: 111
    Zainstalowane sterowniki do grafiki?Wydaje mi się, że nie skoro maks rozdziałka to 1024x768.

Podaj dokładny model laptopa i daj zrzut ekranu z menadżera urządzeń.
  • REKLAMA
  • #3 13249108
    maszynistka
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    dziękuję za odpowiedź, problem okazał się ze sprzętem, wg serwisanta zwarcie w karcie graficznej, udało się zainstalować sterowniki od nowa i przywrócić prawidłowe ustawienia rozdzielczości w monitorze laptopa, ale nie działa nadal połączenie z tv.
  • #4 13250283
    boro1234567
    Spec od komputerów
    Ocena: 1539
    W takim razie układ do wymiany.
REKLAMA