logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odtworzyć plik MP4 z monitoringu NVR, gdy kodeki nie działają?

peter1i 01 Lut 2014 11:35 11535 13
REKLAMA
  • #1 13247286
    peter1i
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Mam film z monitoringu którego nie jestem wstanie go odtworzyć. Niby jest to format mp4 ale żadne kodeki go nie odtworzą. Szukałem tego na forach ale nic nie znalazłem. Jest jakaś program żeby zmienić ten format, albo go odtworzyć. W nazwie filmu widnieje napis NVR.
  • REKLAMA
  • #2 13249174
    wotik
    Poziom 20  
    Ocena: 63
    Witam

Z jakiego rejestratora pochodzi to nagranie (producent, model)?

pozdrawiam

Wojtek
  • #3 13249580
    peter1i
    Poziom 10  
    No właśnie nie wiem. Jest to nagranie z Urzędu Miasta. W nazwie występuje NVR.
  • #4 13249864
    wotik
    Poziom 20  
    Witam

Ja miałem swego czasu podobny problem z plikami mp4 z rejestratora Planet'a. Pomocny okazał się poniższy kodek i późniejsze odtwarzanie tych plików przez Media Player (Win. XP). Sprawdź - może u Ciebie też zadziała...

pozdrawiam

Wojtek
    Załączniki:
    • Windows_Media_Player_Filter_Setup_v4.8.1.0.zip (469.83 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 13250091
    peter1i
    Poziom 10  
    Niestety dalej nie działa. Skontaktowałem się z informatykiem i też nie jest w stanie mi pomóc :(
  • REKLAMA
  • #6 13250109
    wotik
    Poziom 20  
    peter1i napisał:
    Skontaktowałem się z informatykiem i też nie jest w stanie mi pomóc

Zbył Cię. Z reguły zawsze do rejestratora jest dodawane oprogramowanie które umożliwia odtworzenie zgranego materiału na PC. Czasami nawet sam rejestrator "dorzuca" taki odtwarzacz do zgrywanego materiału...

Niech urzędas chociaż poda z jakiego rejestratora zgrywał... ;-)

pozdrawiam

Wojtek
  • #8 13250194
    peter1i
    Poziom 10  
    To już mam;) ściągnąłem dodatkowe jeszcze kodeki ffdshow i też nic nie pomogło

Dodano po 31 [minuty]:

To jest dowód w sprawie, informatyk w sądzie mnie dokładnie zbył tak jak mówisz. Dlatego to próbuje zrobić na własną rękę.
  • #9 13250517
    faja_kanzas
    Poziom 19  
    Ocena: 35
    kolego to może wrzuć to tutaj to jak bedziemy mieli to pomożemy choć wiem że nie każdy chce pokazywać nagrań. A czasem jakiś plik log sie nie zgrał razem z nagraniem?
    Zobacz ten player jeszcze
    Załączniki:
    • player.exe (1.67 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #10 13255568
    Korgoth
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 75
    Najprościej odpal program do analizy plików audio/video i niech Ci powie jaki kodek jest wymagany.
    Można użyć np. Codec Checker lub podobnego. Dużo łatwiej później znaleźć rozwiązanie.
  • #11 13268358
    cikol
    Poziom 27  
    Ocena: 38
    Zrób zdj. rejestratora z zewnątrz, ze środka i kilka zdj. oprogramowania. Może ktoś rozpozna sprzęt?
  • REKLAMA
  • #12 13268368
    wotik
    Poziom 20  
    wotik napisał:
    Z jakiego rejestratora pochodzi to nagranie (producent, model)?
    peter1i napisał:
    No właśnie nie wiem. Jest to nagranie z Urzędu Miasta. W nazwie występuje NVR
  • #14 13274462
    cikol
    Poziom 27  
    Ocena: 38
    Nie widzę problemu żeby się dowiedzieć (skoro się już zdobyło nagrania). Jak nie bezpośrednio to dookoła - ktoś musiał zrobić ten monitoring, musiał być na to przetarg, przetarg prawdopodobnie był ogłoszony... itd..

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z odtworzeniem pliku MP4 z monitoringu NVR, który nie działa mimo prób użycia różnych kodeków. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, aby sprawdzić, z jakiego rejestratora pochodzi nagranie, ponieważ często dołączane jest oprogramowanie do odtwarzania. Proponowane rozwiązania obejmują użycie kodeków, takich jak K-Lite Codec Pack oraz programów do analizy plików audio/wideo, jak Codec Checker. Użytkownik próbował również kodeków ffdshow, ale bezskutecznie. Wskazówki obejmują również możliwość użycia SM Playera do odtwarzania plików z kamer przemysłowych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA