logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić zarysowany zderzak po lakierowaniu bez ponownego malowania?

pablo2424 01 Kwi 2005 00:38 10420 4
REKLAMA
  • #1 1365865
    pablo2424
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    Witam
    mam pytanie może ktoś podpowie jak zrobic(naprawić)zderzak .Otóż po wyjechaniu z lakierni zarysowałem zderzak.Zderzak był polakierowany i widac zadrapania az do powłoki czarnej (orgynalnej)Niestac mnie juz na pomalowanie zderzaka .Prosze o pomoc
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1365900
    pawelsiara74
    Poziom 22  
    Ocena: 84
    witam
    a zderzak jest jakiego koloru?? jeżeli jest jakis kolor nażucony to pasta z kredką w kolorze i zamalować a jeżeli jest zderzak czarny tylko polakierowany lakierem to pasta scierna i zapolerować, natomiast jeżeli jest bardzo porysowany to podmalowac i zapolerować
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 1366232
    czapajew
    Poziom 22  
    Ocena: 69
    Witam
    Jeśli zderzak jest zarysowany głęboko aż do plastiku to żadne kredki ani polerowanie nie daje rezultatów, miałem tak u siebie. Niestety trzeba było w tych miejscach spolerować i na nowo polakierować, przynajmniej ten zarysowany profil
  • REKLAMA
  • #4 1370899
    rafuls2
    Poziom 15  
    Ocena: 14
    Czapajew ma rację ale spróbuj pędzelkem nałożyć w rysę sam lakier a za kilka dni lekko przypolerować pastą polerską
  • #5 1372809
    Slawek J
    Poziom 30  
    Ocena: 170
    Wszystko zalezy od tego jak wielkie jest to zadrapanie i jaki lakier jest uzyty na tym samochodzie tzn. zwykly czy metalic. Przy zwyklym zawsze mozna to w tym miejscu przymalowac, a nie malowac calego zderzaka i pozniej zapolerowac. Ktos kto ma o tym pojecie to powinien ci zrobic za grosze a sladu nawet nie bedzie. Oczywicscie wazny jest podklad do plastiku bo te kredki na plastikach nie bardzo zdaja egzamin bo np. pojedziesz umyc auto na myjnie i ci karcherem przy plukaniu gosc sciagnie kredke ze zderzaka.
REKLAMA