logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lokalizacja centralki zamka w Škoda Felicja - montaż modułu pilota

misiex7 02 Kwi 2005 12:07 2230 8
REKLAMA
  • #1 1369666
    misiex7
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Witam.
    Wie ktoś może, gdzie znajduje się centralka zamka w Felicji?? Zamek był montowany seryjnie przez producenta, tylko że otwieranie jest z kluczyka, a chciałbym mieć możliwość otwierania pilotem po dołączeniu odpowiedniego modułu. Nie chcę wszystkiego rozgrzebywać w poszukiwaniu, flatego zwracam się do Was. Być może ktoś już to robił w tym aucie i wie gdzie jest umiejscowiona ta centralka.
    Pozdrawiam :)
  • REKLAMA
  • #2 1369923
    albino
    Poziom 24  
    Ocena: 95
    no to poco ci centralka,szukasz w drzwiach od kierowcy przewodow sterujacych od silownika w najgorszym przypadku musisz zdiac tapicerke i sie wpinasz.pozdro...
  • REKLAMA
  • #3 1370019
    misiex7
    Poziom 11  
    Wiem, że dało by radę, ale jednak lepiej i schludniej podłączyć się pod centralkę. Nie wiem jeszcze, czy siłowniki są chydrauliczne czy nie, bo to samochód kumpla, ale myślę, że zwykłe pneumatyczne. W przypadku chydraulicznych nie było by to chyba już takie proste?!
    W każdym razie wolałbym się dostać do centralki, i jeżeli ktoś wie gdzie ją mogę znaleźć to proszę oodpowiedź.
    Pozdrawiam:)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 1370178
    albino
    Poziom 24  
    Ocena: 95
    nawet tam gdzie montuja alarmy ,tez w ten sposob robia no ale skoro chcesz sie pobawic to twoja wola panie.pozdro...
  • #5 1370226
    wloc
    Poziom 34  
    Ocena: 529
    Za licznikiem z prawej strony kierownicy od dolu niema dostepu
  • REKLAMA
  • #6 1370477
    misiex7
    Poziom 11  
    Dzięki :)
    To da się tam w ogóle dostać ??
    Jak od dołu nie, to trochę może być ciężko, o ile w ogóle się da.
    Ale jak już wiem gdzie to sięzobaczy.
    Pozdrawiam:)
  • Pomocny post
    #7 1373781
    wloc
    Poziom 34  
    Ocena: 529
    Trzeba zdemontowac licznik
  • #8 1373831
    misiex7
    Poziom 11  
    Hmm. To może jednak spróbuję z tym podłączeniem pod przewody wychodzące z drzwi.
    Dzięki.
    Pozdrawiam:-)
  • #9 1432736
    endriu1986
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Centralka zapewne jest nad skrzynką bezpieczników, najlepiej sie dostać wyjmując schowek. Tez przerabiałem ten problem.
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ W Škoda Felicia centralka zamka znajduje się najprawdopodobniej nad skrzynką bezpieczników, do której dostęp uzyskuje się po demontażu schowka. Alternatywnie, centralka może być umieszczona za licznikiem, po prawej stronie kierownicy, jednak dostęp od dołu jest utrudniony i wymaga demontażu licznika. Montaż modułu pilota do zdalnego otwierania zamka fabrycznego, który działa na kluczyk, można wykonać poprzez podłączenie do przewodów sterujących siłownikami w drzwiach kierowcy, co wymaga zdjęcia tapicerki. W przypadku siłowników hydraulicznych instalacja może być bardziej skomplikowana niż przy pneumatycznych. Montaż modułu pilota jest podobny do instalacji alarmów samochodowych, które również podłączane są do centralek zamka.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA