logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Realtek HD Audio - Błąd -0001 przy instalacji na Windows 7 32 bit, Gigabyte GA-8I945PLGE-RH

Frenzo 23 Lut 2014 14:38 5532 3
REKLAMA
  • #1 13336061
    Frenzo
    Poziom 9  
    Witam. Mam taki problem, że nie mogę zainstalować sterowników dźwięku. Pod koniec instalacji Realteka wyskakuje błąd -0001. System to Windows 7 32 bit. Zainstalowałem sterowniki karty graficznej i chipsetu płyty głównej. Wszystko pobierałem ze stron producenta. W menadżerze urządzeń nie ma żadnych problemów. Płyta główna to Gigabyte GA-8I945PLGE-RH, karta dźwiękowa zintegrowana. Proszę o pomoc, pozdrawiam ;).
    Realtek HD Audio - Błąd -0001 przy instalacji na Windows 7 32 bit, Gigabyte GA-8I945PLGE-RH
  • REKLAMA
  • #2 13336151
    Andrzej_jj
    Poziom 10  
    Ocena: 13
    Ściągnij sterowniki z tej strony:

http://www.realtek.com.tw/downloads/

Odinstaluj sterowniki w "Menadżer Urządzeń" - jeśli się zainstalowały.
    Restart
    Instalacja nowych sterowników. Tych z powyższej strony.
  • REKLAMA
  • #3 13336740
    Frenzo
    Poziom 9  
    Robiłem tak jak mi napisałeś z pobranymi sterownikami oraz z poprzednimi. Za każdym razem sterowniki normalnie się zainstalowały, jednak dalej nie ma dźwięku i nie ma Relteka. Coś jest nie tak, bo folder w którym to podobno się zainstalowało ma 4 mb.
  • #4 13337932
    Andrzej_jj
    Poziom 10  
    Ocena: 13
    Możliwe, że jest to problem związany z UAA Bus Driver (Universal Audio Architecture).

Nie pamiętam, ale trzeba to albo zainstalować albo odinstalować.

Usuń wszystko co związane z dźwiękiem. Sterowniki Realtek i UAA.
    UAA jest w Menadżer urządzeń -> urządzenia systemowe
    Reset
    Instalacja sterowników Realtek.

Jeśli dalej nie będą się chciały zainstalować to ściągnij UAA, zainstaluj UAA a później zainstaluj sterowniki Realtek.
REKLAMA