logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pspice pełna wersja – cena licencji i alternatywy darmowe z mniejszymi ograniczeniami

pgp 04 Kwi 2005 19:07 3134 6
REKLAMA
  • #1 1375792
    pgp
    Poziom 19  
    Ocena: 17
    Ile kosztuje pełna wersja Pspice? Bo denerwuje mnie już wersja student, nie można na niej zrobić nic większego, szczególnie przez ograniczenia co do bibliotek (max ilość używanych bibliotek to 10, ograniczone jest także wielkość bibliotek). A może jest jakiś kompatybilny z Pspice program dostępny za darmo z mniejszymi ograniczeniami ?
  • REKLAMA
  • #2 1377124
    jotu22
    Poziom 21  
    Ocena: 55
    Pspice jest teraz rozprowadzany w pakiecie Orcad.
    Nie wiem czy zmieścisz się w 30 tys. PLN
    pozdrawiam
    JG
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 1439297
    Przem188
    Specjalista EDA
    Ocena: 156
    Pspice jest już nie rozwijany. Orcad wykupiła Microsima wypuściła wersję 8.0 a sama póżniej została wykupiona przez konsorcjum CADENCE, które Orcada nadal rozwija (mam wersję 9.2) a Pspice zakończyło zywot na wersji 8.0 jako pełna, wyszła jeszcze 9.1 ale to kompilacja Orcada i Pspice. Na e-mule znajdziesz Pspice 8.0 pełną wersję bez jakilkolwiek ograniczeń- zasługa crakersów. Pozdro.
  • #6 1473136
    Przem188
    Specjalista EDA
    Ocena: 156
    Niejaki Oktawusz do mnie pisał w Niedziele w sprawie Pspice 8.0 i SPECCTRY 9.03. Niesety wysyłal sms z bramki i ucieło dalszy ciąg tych sms. Nie mam numeru kontaktowego. Proszę o ponowny kontakt. Przem188
  • REKLAMA
  • #7 1991383
    pgp
    Poziom 19  
    Ocena: 17
    Dzieki za odpowiedzi.Pozostaje zostać przy wersji stuedenckiej dostępnej za darmo. Temat zamknięty.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Pełna wersja Pspice jest dostępna w pakiecie Orcad, którego cena może sięgać około 30 tys. PLN. Pspice jako samodzielny produkt nie jest już rozwijany – ostatnia pełna wersja to 8.0, a późniejsze wersje (9.1, 9.2) to kompilacje Orcada i Pspice, rozwijane przez firmę Cadence, która przejęła Orcad. W sieci można znaleźć pełne wersje Pspice 8.0 bez ograniczeń, jednak są to nieoficjalne, nielegalne kopie. Jako alternatywy darmowe z mniejszymi ograniczeniami polecane są programy takie jak Spice3 (konsolowy), Oregano (edytor schematów kompatybilny ze Spice), GnuCAP oraz SpiceP. W dystrybucjach Linuksa, np. Mandrake, dostępne są te narzędzia. Użytkownik ostatecznie zdecydował się pozostać przy wersji studenckiej Pspice dostępnej za darmo, mimo jej ograniczeń dotyczących liczby i wielkości bibliotek.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA