logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Inne] Canon MG2550 czy warto kupić / napełnianie wkładów

jpatryk125 04 Mar 2014 17:17 12183 6
REKLAMA
  • #1 13369277
    jpatryk125
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Witam.

Zastanawiam się nad kupnem urządzenia wielofunkcyjnego Canon MG2550.

Chciałbym zapytać czy ma ktoś z was takie urządzenie oraz jak wygląda sprawa z napełnianiem zbiorniczków tuszem za pomocą strzykawki.

Wcześniej miałem Canona ip 2700 i byłem bardzo zadowolony (bezproblemowe napełnianie tuszy oraz bezproblemowy druk). Niestety Canon się poddał i wymieniłem go na HP deskjet 1050A i tutaj to już porażka... (Napełniane zbiorniczki zalewają papier, albo mimo, iż są pełne, to nie drukują a do tego HP nie ma możliwości wydruku na całej stronie i zostawia jakiś śmiesznie wielki marginez na końcu...).

Podsumowując to chciałbym zapytać was czy macie taką drukarkę oraz czy napełnianie jej tuszem nie nastrancza problemów?

A może polecicie jakieś inne w miarę tanie w zakupie i eksploatacji (samodzielne napełnianie tuszem) urządzenie wielofunkcyjne?

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 13369534
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 13371024
    jpatryk125
    Poziom 10  
    Sługa WSI napisał:
    Zapytam z innej strony - w jaki sposób radziłeś sobie z udrażnianiem tuszów z iP2700?

No cóż, jedyne co robłem, to od czasu do czasu przecierałem głowicę od dołu płynem udrożniającym.
    Przedrukowałem tak chyba z 15 ryz papieru.
    Nie miałem problemów z drukowaniem, zawsze wydruk był ostry, jedynie jakośc kolorów pozostawiała trochę do życzenia, ale mi głównie zależy na drukowaniu tekstu, bądź rysunków z CAD'a.

Fajnie jak byś polecił mi jakąś fajną drukarkę, z którą nie miał bym żadnych problemów tak jak z Canonem iP2700 z którego zapłaciłem jedynie ok. 150zł, a na tusz wydałem może z 40-60zł.

Słyszałem też o drukarkach z fabrycznym "ciss". Co możecie o nich powiedzieć?
  • #4 13371581
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 13371726
    sorier
    Poziom 30  
    Ocena: 632
    jpatryk125 napisał:
    Przedrukowałem tak chyba z 15 ryz papieru. ... z Canonem iP2700 z którego zapłaciłem jedynie ok. 150zł, a na tusz wydałem może z 40-60zł. ...
    To były wszystkie koszty? Wydrukowałeś 7,5tys stron (kartek) jednym zestawem kartridży?

Jeżeli tak dobrze sobie radzisz z napełnianiem kartridży ze zintegrowanymi głowicami, to nie ma sensu żebyś coś zmieniał i przesiadał sie na kartridże oddzielone od głowic.
  • #6 13375498
    jpatryk125
    Poziom 10  
    sorier napisał:
    Jeżeli tak dobrze sobie radzisz z napełnianiem kartridży ze zintegrowanymi głowicami, to nie ma sensu żebyś coś zmieniał i przesiadał sie na kartridże oddzielone od głowic.

W canonie nie było z tym problemów, natomiast w HP masakra..., tusz wypływa, zalewa kartkę itp.
    Więc nie wiem już co kupić...
    Na allegro dużego wyboru nie ma.

Sługa WSI napisał:
    Nie ukrywam, że sprawdzam, czy masz predyspozycje do przesiadki na Canona z głowicą na tusze rozdzielone (takie po 3 zł sztuka - trzeba 5 tuszów).

A jaka drukarka ma takie tusze i czy jest ona dostępna jeszcze w sprzedaży? Bo jak patrze na allegro na takie tanie tusze i wypisane niżej do jakich modeli drukarek pasują, to raczej takich drukarek na allegro nie ma w sprzedaży.

Zależy mi, Aby wydać w miarę rozsądne pieniądze na drukarkę, ale później nie wydawać majątku na tusz, albo żeby nie było zaskoczenia, że tusz który napełniam leje i nie drukuje tak jak to mam w przypadku HP'ka.
  • REKLAMA
  • #7 13376965
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik rozważa zakup urządzenia wielofunkcyjnego Canon MG2550 i pyta o doświadczenia związane z napełnianiem tuszem oraz jakość druku. W odpowiedziach podkreślono, że MG2550 nie obsługuje druku bez marginesów, a jakość druku może być gorsza niż w modelu iP2700. Użytkownicy sugerują, że regeneracja tuszy w MG2550 może być trudniejsza, a także polecają dalsze korzystanie z iP2700 lub zakup monochromatycznej drukarki laserowej jako alternatywy. Wskazano na problemy z tuszami w drukarkach HP, które mogą prowadzić do zalewania papieru. Użytkownik poszukuje również modeli z systemem CISS, które mogą być bardziej ekonomiczne w eksploatacji.
REKLAMA