logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Win/7 - Windows 7 brak dostepu do sieci/internetu - siec niezidentyfikowana.

M3fist 06 Mar 2014 21:04 4323 5
  • #1 13377327
    M3fist
    Poziom 2  
    Witam serdecznie,

mam niesamowity problem z udostepnieniem internetu... komputer to stacjonarka laczaca sie za pomoca Iplusa ( modem huawei ) polaczenie chcialbym udostepnic, i puscic poprzez port lanowy do routera... a stamtad rozetrzec wi-fi, brzmi banalnie prosto.... wiem, ale... jak widac Win7 utrudnia mi w tym przypadku zycie, na kazdy mozliwy sposob.
    Probowalem czyszczenia rejestrow... nic. co dziwne, nawet gdy podlacze telewizor przez kabel lanowy, siec jest nadal niezidentyfikowana... damn, jakiegokolwiek urzadzenia bym nie podpial - siec jest zawsze niezidentyfikowana. Przepraszam za chaos w opisywaniu mojego problemu... jestem juz zwyczajnie zrezygnowany. Nie jestem jakims ekspertem komputerowym... ale dotychczas googlujac udalo mi sie uporac z lwia czescia problemow ktore napotkalem, widocznie, trafila kosa na kamien. Ponizej zrzuty ustawien.

Zalaczam zdjecia:

Dziekuje za odpowiedzi.
    Załączniki:
    • Win/7 - Windows 7 brak dostepu do sieci/internetu - siec niezidentyfikowana. siec4.png (75.16 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Win/7 - Windows 7 brak dostepu do sieci/internetu - siec niezidentyfikowana. siec3.png (62.18 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Win/7 - Windows 7 brak dostepu do sieci/internetu - siec niezidentyfikowana. siec2.png (38.1 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Win/7 - Windows 7 brak dostepu do sieci/internetu - siec niezidentyfikowana. siec1.png (99.6 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #2 13377392
    pyby
    Poziom 16  
    Ocena: 18
    Czy zmostkowałeś połączenie? Link
    Czy masz tak jakiś serwer DHCP?
  • #3 13377598
    M3fist
    Poziom 2  
    @pyby, spróbowałem utworzyć mostek... ale jeżeli zaznaczam te dwa połączenia - żadna opcja nie jest możliwa do wyboru - jak na screenie, z kolei jezeli probuje na polaczeniu lokalnym... opcja utworzenia mostka jest dostepna, jakkolwiek wywala mi nastepujacy komunikat (screen). Nie mam pojecia czy jest tam serwer DHCP, jakies info jak to sprawdzic?

Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz.
    Załączniki:
    • Win/7 - Windows 7 brak dostepu do sieci/internetu - siec niezidentyfikowana. siec6.png (72.34 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Win/7 - Windows 7 brak dostepu do sieci/internetu - siec niezidentyfikowana. siec5.png (90.18 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 13377886
    pyby
    Poziom 16  
    Ocena: 18
    Właściwie Windows powinien przyznać Ci adres, więc pytanie o dhcp nieistotne.
    Spróbuj w połączeniu 3G wyłączyć "udostęnianie ..." i wtedy zrobić mostek.
  • #5 13378022
    M3fist
    Poziom 2  
    tak próbowałem, nic z tego.... ustawilem ip recznie... i teraz system twierdzi ze jest internet ale siec jest nadal niezidentyfikowana. problem polega tez na tym ze nie moge nawet ustawic routera... gdyz zwyczajnie nie moge sie na niego zalogowac poprzez jakiekolwiek ip tak, router juz resetowalem.
    Załączniki:
    • Win/7 - Windows 7 brak dostepu do sieci/internetu - siec niezidentyfikowana. siec9.png (17.46 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 13380427
    M3fist
    Poziom 2  
    Poradzilem sobie, troche grzebania... a na koncu okazalo sie banalnie proste, choc nie obylo sie bez polaczenia routera via wifi do laptopa... aby cokolwiek mozna bylo na nim ustawic i byl kabel w ogole chcial dzialac... ehhh.
REKLAMA