logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Komunikator z funkcją tablicy do nauki matematyki online - co polecacie?

tschooper 06 Kwi 2005 10:46 1337 1
REKLAMA
  • #1 1380419
    tschooper
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam
    Szukam komunikatora internetowego... z dobrym rozwiązaniem tablicy... chcę tłumaczyć matme dla braciaka przez net... wiec tablica powinna być w miarę spawna... do tej pory korzystałem z netmeetingu (dopóki mój komp był serwerem)... teraz i ja jestem za zaporą i netmeeting już mi nie działa a udostępnianie portów to w tym przypadku jest ciężkie... próbowałem tablicy z Tlena... ale odpowiedź u mojego braciaka była opóźniona czasami o blisko minutę... MSN messenger ma też możliwość rysowania... ale wysyłam już gotowe rysunki (chyba, że jest jeszcze oddzielna tablica albo plugin o którym nie wiem)... chciałbym, żeby brat widział na bierząco co piszę i co rysuję... wiem, że są jeszcze komunikatory AQQ, Konnektor i one mają pluginy... ale jest pewnie jeszcze wiele innych... czekam na propozycję. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1389155
    Suchy_Adam
    Poziom 11  
    Witam !
    (To mój debiut na forum).
    Używam multikomunikatora Miranda IM ver.0.3.3.1 (co prawda wersja nie jest najnowsza ale jakoś najbardziej mi się podoba, można sciągnąć go z www.mirnada.kom.pl < polska strona lub www.miranda-im.org). Jak chcesz tłumaczyć tą matmę dla brejdaka to musisz zrobić tak:
    - sciągnij sobie też Miranda Installer (instalator pluginów. Link: http://www.miranda-im.org/download/feed.php?dlfile=528)
    - zainstaluj sobie plugin Wassup (Autoaktualizacja, pobiera i (lub) instaluje wtyczki. Link: http://www.miranda-im.org/download/feed.php?dlfile=358)
    - w Wassup<-zakładka Plugins znajdziesz plugin Math Module.
    Jak chcesz to sobie go (ją) przetestuj. Mam nadzieję że Ci się sopdoba.
    To by było tak zgrubsza. Jakieś problemy z konfiguracją to pisz.
    Enjoy !
REKLAMA