Mam na działce stosunkowo dużo ogromnych kamieni. Wpadłem na pomysł, że można by je połupać, a następnie pociąć w plastry o odpowiedniej grubości. Przeglądam serwis alledrogo i znalazłem kilka urządzeń. Niestety są one oddalone ode mnie o ponad 100 km. Nie chce mi się i nie opłaca po nie jechać. Tym bardziej, że mam budżet 2000 zł plus pewnie 1000 zł albo i więcej na przeróbki.
Pomyślałem, że gdyby wykorzystać solidną "krajżagę", dorobić prosty stół, kupić odpowiednią tarczę to można by tym ciąć kamień. Myślę, że problemem było by odpowiednio sztywne ustawienie tego kamienia. Tarczę chłodziłbym wodą w układzie zamkniętym. Czekam na opinie na temat takiego przedsięwzięcia. W załączniku umieszczam zdjęcie "krajżagi", którą chciałbym przerobić.
Pomyślałem, że gdyby wykorzystać solidną "krajżagę", dorobić prosty stół, kupić odpowiednią tarczę to można by tym ciąć kamień. Myślę, że problemem było by odpowiednio sztywne ustawienie tego kamienia. Tarczę chłodziłbym wodą w układzie zamkniętym. Czekam na opinie na temat takiego przedsięwzięcia. W załączniku umieszczam zdjęcie "krajżagi", którą chciałbym przerobić.