logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon MF8350 - Pasy poziome na wydrukach, różne kolory, co sprawdzić?

m1b 01 Kwi 2014 22:11 1080 6
REKLAMA
  • #1 13466661
    m1b
    Poziom 16  
    Ocena: 6
    Witam wszystkich.
    Proszę o podpowiedź co może być przyczyną pasów poziomych takich jak w załączniku. Pasy występują nie zawsze nieraz jest dobrze. Pasy, przynajmniej te na kolorowej kopii są oddalone od siebie o odległość bębnów w tonerach i występują po kolei w takich kolorach jak tonery w maszynie, czyli czarny,cyan,magenta,żółty. Na ostatnim wydruku na pierwszym pasie wykadrowałem nazwę nabywcy na wydruku pas ma równe krawędzie. Pas transferowy wygląda dobrze, maszyna czysta, ilość wydruków kolor i czarny około 4000 - 5000 każdy, czyli maszyna ma łącznie około 10 000. Niestety nie mam używanych tonerów żeby podmienić ale toner czarny podmieniał podobno klient. Wszystkie tonery zamienne.
  • REKLAMA
  • #2 13466701
    _bolek_
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    hmm jak załączysz poprawnie załącznik to może się da odpowiedzieć na to pytanie :P
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 13466780
    rys57
    Moderator
    Ocena: 436
    Załącznik da się dodać. Sprawdziłem.
    Załączniki:
    • Scan_Doc0001.pdf (4.07 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • Pomocny post
    #5 13466807
    Sir Charles
    Poziom 27  
    Ocena: 64
    Wygląda na zjechane tonery,w szczególności magenta i cyan.Bez podkładki się nie upewnisz
  • REKLAMA
  • #6 13466901
    _bolek_
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Zapewne klient wezwał ciebie po założeniu nowych tonerów.
    Miałem taki przypadek i winną były nowe tonery. Są kiepskiej jakości a pasy na kopiach to efekt skaczącej listwy w kasecie z tonerem. wymień tonery i powinno działać normalnie.

Tak mogło się zdarzyć jednocześnie na kilku tonerach włożonych w tym samym czasie.
    a na dowód tego podam pewne dane. Na 10 wyprodukowanych tonerów tylko 3 są wykonane w jakości dającą 100% pewność działania.
  • #7 13468007
    m1b
    Poziom 16  
    Ocena: 6
    Problem rozwiązany najbliżej prawdy był Sir Charles.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z poziomymi pasami na wydrukach z drukarki Canon MF8350, które występują sporadycznie i są związane z kolorami tonerów. Pasy są oddalone od siebie o odległość bębnów w tonerach, a ich kolorystyka odpowiada kolorom tonerów w maszynie. Użytkownik zauważył, że pas transferowy jest w dobrym stanie, a maszyna ma na koncie około 10 000 wydruków. Odpowiedzi sugerują, że problem może wynikać z niskiej jakości zamienników tonerów, szczególnie magenty i cyjanu, co prowadzi do skaczącej listwy w kasecie z tonerem. Po wymianie tonerów problem został rozwiązany.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA