logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kino domowe do ok 600 zł pasujące do tv Philips 39PFL3088

maciej66666 02 Kwi 2014 12:07 1719 7
REKLAMA
  • #1 13467948
    maciej66666
    Poziom 16  
    Ocena: 70
    Potrzebuję porady .
    Kupiłem taki telewizorek philipsa 39PFL3088 ( czyli 39 cali taki z tych najprostszych bez bajerów ). I potrzebuje do niego nabyć jakieś kino domowe. Z racji tego że tv kosztował 1200 zł dobrze by było by kino domowe zamknęło się w połowie tej kwoty. Czyli plus minus max 600 zł .
    Chociaż przeglądałem oferty w sklepach i aukcje i jakieś kina domowe 5.1 np samsunga to już po 380 zł są przy mocy nieco ponad 300W - pytanie tylko jak żywotnosć takiego produktu i czy by on pasował do tv Philipsa? Kino domowe Philipsa po 450zł widziałem. Mimo to, jeśli jest tu jakaś osoba zorientowana w temacie przyzwoitego kina domowego ( tj bez szczególnych bajerów byle by żywotność długa była ) to proszę o opinie co warto kupić .
    Wystarczy by odtwarzacz DVD był i koniecznie FM z RDSem najlepiej.
    Z góry dzięki
  • REKLAMA
  • #2 13468134
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 640
    maciej66666 napisał:
    pytanie tylko jak żywotnosć takiego produktu

W tej cenie dostępne są wyłącznie jednorazowe zabawki.
    maciej66666 napisał:
    przy mocy nieco ponad 300W
    Ich rzeczywista moc jest kilkunastokrotnie niższa.
    maciej66666 napisał:
    byle by żywotność długa była

No to nie możesz, niestety, liczyć.
  • REKLAMA
  • #3 13468965
    maciej66666
    Poziom 16  
    No dobra, ale np na ceneo, euro rtv agd , media markt te modele choć tanie mają mnóstwo pozytywnych opinii. Więc chyba nie jest aż tak źle z tym.

Czyli twierdzisz, że wbrew temu co podaje producent moc tych urządzeń jest sporo mniejsza ? bo póki co tylko na youtube oglądałem filmiki z działania niektórych zestawów. I tam widać że dają radę do pokoju mniejszego ok 16m2 .
    Bo to do mieszkania w bloku, nie żadne duże salony.
  • #4 13469162
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 640
    maciej66666 napisał:
    Czyli twierdzisz, że wbrew temu co podaje producent moc tych urządzeń jest sporo mniejsza ?
    Pisaliśmy o tym wielokrotnie. Na urządzeniu podany jest jego pobór mocy z sieci. Sprawność wynosi kilkadziesiąt procent (w przypadku zintegrowanych zestawów nie więcej niż 50 - wszak trzeba także zasilić napęd płyt BD/DVD uraz tuner radiowy). To co zostanie, musi zostać rozdzielone na 5 kanałów. Policz sobie sam. Perpetuum mobile jak dotąd nikomu nie udało się skonstruować.
    A do nagłośnienia pokoju 16 m² w zupełności wystarczy 15W.
  • REKLAMA
  • #5 13470655
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #6 13474103
    maciej66666
    Poziom 16  
    LOCOLOCO napisał:
    Ma być tylko do muzyki czy również do kina?

Konkretnie to dla siostry do jej małego mieszkania M2 .

Ona potrzebuje dobrego naglośnienia do tego tv bo nie jest zbyt wyśmienite np jak ogląda seriale w tv .
    Poza tym radia lubi często słuchać .
    Same filmy na dvd czy pendrive to tak na 3 miejscu. Tylko w wekendy coś obejrzy a na codzień to tv i radio.

Jakoś dziwnie ciągnie mnie w stronę philipsa i coś takiego upatrzyłem :

http://allegro.pl/kino-domowe-philips-htd-3510-potezny-dzwiek-audio-i4093245327.html

Chociaż w sumie i LG , Samsung I sony jakies o podobnych parametrach są i w identycznych cenach a LG to nawet tańsze. A że to chyba i tak " chińszczyzna" to za te pieniądze chyba nie ma różnicy jaka marka. Póki co poczekam jeszcze parę dni na jakieś opinie i coś kupie z wysyłką.
  • #7 13474172
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #8 13474569
    maciej66666
    Poziom 16  
    LOCOLOCO napisał:
    Do takiego pomieszczenia ten Philips i tak jest ponad miarę.
    Będzie extra zadowolona. No i ma z jednego pilota obsługę...

Dobra. Utwierdziłeś mnie w tym przekonaniu. To zamawiam to. Wiec temat uważam za zamknięty.
    Dzięki wszystkim za opinie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje kina domowego do telewizora Philips 39PFL3088 w budżecie do 600 zł. W dyskusji podkreślono, że w tej cenie dostępne są głównie niskiej jakości urządzenia, których rzeczywista moc jest znacznie niższa od podawanej przez producentów. Użytkownik rozważał różne modele, w tym zestawy 5.1 od Samsunga oraz kino domowe Philips HTD-3510, które wydaje się być odpowiednie do małego mieszkania. Ostatecznie zdecydował się na zakup Philipsa, uznając, że będzie to wystarczające rozwiązanie do oglądania telewizji i słuchania radia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA