logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony kdl-40E4000 - Czy zasilacz 1-876-467-21 pasuje zamiast 1-876-467-11?

firek1 04 Kwi 2014 13:27 1872 6
REKLAMA
  • #1 13474520
    firek1
    Poziom 10  
    Witam. Posiadam telewizor lcd marki Sony 40 calowy w którym pracuje zasilacz o oznaczeniu IP5 1-876-467-11 mam takie pytanie czy zamiennikiem tego zasilacza może być 1-876-467-21 wizualnie wyglądają identycznie. Tych zasilaczy z końcówką 21 jest w sprzedaży stosunkowo dużo a tych z 11 praktycznie niema a jak już są to cena jest dużo wyższa. Telewizor włącza się na chwile widać jakiś tam błysk na matrycy potem się wyłącza dioda miga 6 razy przerwa i od nowa 6 razy przerwa.Jeżeli ktoś kojarzy ten model to proszę o pomoc z wyglądu jest z przodu cały biały z niewielką czarną ramką w koło może komuś to pomoże w skojarzeniu tego modelu.Głównie mi chodzi czy podejdzie ten zamiennik po nigdzie nie mogę zdobyć informacji na ten temat.Naprawa tego zasilacza raczej nie wchodzi w grę chyba ze ktoś ma z tym zasilaczem jakieś doświadczenia w naprawie to proszę o informację chętnie z korzystam może uda się naprawić.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 13475155
    mojepetro
    Poziom 21  
    Ocena: 92
    mirex napisał:

Ooooo!
    Fachowiec się odezwał. ;)

Nie zasłużyłem na takie miano.
    Mój post potwierdza tylko Twoje wątpliwości, czy takie objawy występują przy niesprawnym zasilaczu.
    A skierowaniem pytającego do tabeli autodiagnostyki wyręczyłem zbyt skromnego "fachowca".

Pozdrawiam serdecznie.
  • REKLAMA
  • #6 13475261
    mirex
    Poziom 43  
    Ocena: 1990
    mojepetro napisał:
    Nie zasłużyłem na takie miano.

Fakt, miało być "fahowiec". ;)
    mojepetro napisał:
    Mój post potwierdza tylko Twoje wątpliwości,

A kto ci powiedział, że ja mam jakieś wątpliwości? ;)
    mojepetro napisał:
    A skierowaniem pytającego do tabeli autodiagnostyki wyręczyłem zbyt skromnego "fachowca".

Nie będę się wyrażał. ;)
    Być może jednak autor wobec ciebie to jednak fachowiec. ;)
  • #7 13488556
    firek1
    Poziom 10  
    W telewizorze uszkodziła się świetlówka po wymianie choć nie było to rzeczą łatwą telewizor załączył się bez problemu.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada telewizor LCD Sony KDL-40E4000 z uszkodzonym zasilaczem o oznaczeniu 1-876-467-11. Zastanawia się, czy zasilacz 1-876-467-21 może być jego zamiennikiem, ponieważ jest on łatwiej dostępny i tańszy. W odpowiedziach pojawiają się wątpliwości co do diagnozy uszkodzenia zasilacza, sugerując, że objawy mogą wskazywać na inne problemy, takie jak uszkodzenie świetlówki. Po wymianie świetlówki telewizor działa poprawnie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA