witam
słyszałem że do się przerobić tak DVD aby czytało Divx ??
ale jak.... praszę o pomoć ... pls :]
słyszałem że do się przerobić tak DVD aby czytało Divx ??
ale jak.... praszę o pomoć ... pls :]
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamprez8s napisał:Tez przerabialem ten problem. Najprostszym programem do zmiany divx na vcd lub svcd to dvdrip. Nie trzeba nawet programu do wypalania, bo sam wszystko robi autoamtycznie. Swietny programik. Jak ktos chce to tu wrzuce, zajmuje 5,5MB.
Ale jest jeszcze lepszy WinAvi Video Converter, mozna divixa od razu nim przekonwertowac do dvd z napisami (sztuczka z ffdshow). Jak są chętni to wrzuce tu co potrzeba.
neo__ napisał:a zmiana lasera czy oprogramowania w dvd nic nie pomoze ??
Dodano po 8 [minuty]:
a moze zwymiana jakiegoś układu scalonego na inny pomoze hmmm... ??
neo__ napisał:a co to firmware .... ?? i do czego to ??
nom napisał:neo__ napisał:a co to firmware .... ?? i do czego to ??
Koledzy z Ciebie troszkę żartują, ale Twoja wiedza jest jaka jest.
Najlepszym (najtańszym) wyjściem będzie zakup nowego odtwarzacza DVD z odczytem divx, np. CyberHome 462 za 199zł, ja mam taki i jest bradzo dobry, zdarzają się wadliwe egzemplarze dlatego do sklepu należy udać się z płytą testową.
childmaker napisał:
Nikt tu z nikogo nie żartuje. Pytanie nie dotyczyło porady co kupić, tylko co to jest firmware.
Cytat:Najlepszym (najtańszym) wyjściem będzie zakup nowego odtwarzacza DVD z odczytem divx, np. CyberHome 462 za 199zł, ja mam taki i jest bradzo dobry, zdarzają się wadliwe egzemplarze....
childmaker napisał:
Po takiej poradzie ja bym go nie kupił. Nie wszystko co najtańsze jest najlepsze.