logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Odtwarzacz DVD, ktory czyta DIVX/XVID z plyt DVD???

prez8s 29 Gru 2005 11:31 2988 6
REKLAMA
  • #1 2125843
    prez8s
    Poziom 33  
    Ocena: 334
    Czy są już na rynku odtwarzacze stacjonarne, ktore czytają filmy xvid/divx z plyt dvd?
    Jesli tak to jakie? prosilbym o linki.

Moderowany przez kosmita:

Przenioslem z VCR VCP DVD DIVX
    Wpis dokonany w dniu: 2005-12-29 o godzinie: 11:40

• REKLAMA
  • #2 2126254
    maciej_kaz
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Witam.
    Szukaj: Manta, Belwood, Cyberhome. Są także bardziej znanych firm ale różnie u nich bywa z divx i napisami *.txt. Osobiście jestem za Belwood.
    Poczytaj http://napisy.org/sklep oraz na forum.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 2126314
    prez8s
    Poziom 33  
    No rzeczywiscie z opisu wynika ze belwood czyta tak nagrane plyty. A co jezeli filmy są wypalone z dlugimi nazwami i kropkami w nazwach? Oczywiscie rozumiem ze nazwy napisów muszą byc takie same jak filmu? Czy mozna wybierac inne?
    A w jakim formacie najlepiej wypalac: iso, udf czy udf/iso? Ma to jakies znaczenie.
    Dawniej bawilem sie konwersje divx-dvd, ale dlugo to trwalo, wchodzilo wowczas max 4 filmy, ale ich jakosc byla taka sobie, teraz wypalam od razu divx/xvid na dvd wtedy wchodzi 6 filmow. Dlatego szukam jakiegos playerka ktory to odtworzy i nie bedzie mial problemow.

Do "kosmita" - nie potrzebnie przeniosles bo chce sie wypytac o pare szczegółów technicznych, ale ok.
  • REKLAMA
  • #4 2126680
    maciej_kaz
    Poziom 12  
    Brat ma Belwooda i jak dotąd nie sprawiał żadnych problemów. Płytki wypalałem jako ISO. Napisy domyślnie wrzuca takie same jak nazwa pliku wideo, ale można także otworzyć ręcznie i wrzucić inne. Na uwage zasługuje także wbudowany dekoder DD. Jeżeli na płytce DVD jest kilka divx także nie ma znimi żadnego problemu.

Oczywiście wybór należy do Ciebie.
  • REKLAMA
  • #5 2127113
    prez8s
    Poziom 33  
    A mam jeszcze pytanie, czy moza zrobic swoje menu na plycie z filmami divx, ktore odtwarzacz wyswietli?
  • #6 2128717
    maciej_kaz
    Poziom 12  
    Dobre pytanie.
    Nie mam pojęcia, ale sam jestem ciekaw czy da się coś takiego zrobić. Jak ktoś wie to chętnie poczytam co i jak.

Pozdrawiam.
  • #7 2466535
    -samba-
    Poziom 11  
    Nowy odtwarzacz MantyE3 to potrafi ;)

Podsumowanie tematu

✨ Na rynku dostępne są stacjonarne odtwarzacze DVD obsługujące formaty DivX i XviD bez konieczności konwersji do standardowego formatu DVD. Wśród polecanych marek wymieniane są Manta, Belwood oraz Cyberhome, przy czym Belwood jest często rekomendowany ze względu na stabilność działania i wsparcie dla napisów w formacie *.txt. Odtwarzacze te potrafią odczytywać płyty DVD z filmami DivX/XviD nagranymi bezpośrednio, umożliwiając odtwarzanie kilku filmów na jednej płycie (np. 6 filmów). Zalecane jest nagrywanie płyt w formacie ISO, co zapewnia kompatybilność i poprawne działanie napisów, które domyślnie muszą mieć taką samą nazwę jak plik wideo, choć możliwe jest ręczne ich załadowanie. Wbudowany dekoder Dolby Digital (DD) jest dodatkowym atutem niektórych modeli. Pojawiły się także pytania dotyczące możliwości tworzenia własnych menu na płytach z filmami DivX, jednak brak jest jednoznacznej odpowiedzi na ten temat. Nowy model Manty, Manta E3, został wskazany jako urządzenie obsługujące takie funkcje.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA