logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wgrać modyfikowany soft do Siemensa C45 bez uszkodzenia telefonu?

Marek_RADOM 10 Kwi 2005 15:29 1308 7
REKLAMA
  • #1 1392707
    Marek_RADOM
    Poziom 18  
    Ocena: 13
    Witam

Chcialem wgrać Soft modyfikowany do Siemensa C45, ale potrzebuje paru instrukcji, bo niechce uszkodzic telefonu. Już pare dni temu próbowałem wgrać soft modyfikowany do C35i i musiałem namęczyć się 2 dni zeby przywrócić stare oprogramowanie. Więc potrzebuje instrukcji od kogoś kto juz wgrywał soft do C45.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 1392824
    Marek_RADOM
    Poziom 18  
    Dzięki, tylko jeszcze jakby się znalażł jakiś ciekawy fls. :)
  • REKLAMA
  • #5 1392959
    Marek_RADOM
    Poziom 18  
    wiem, że biny też chodzą, ale ten soft jest sprawdzony ??
  • #6 1563646
    arwox
    Poziom 11  
    jak chce cos wgrac to wyskakuje mi boot file is not... dlazcego?
  • REKLAMA
  • #7 1564136
    ninjahwdp
    Poziom 28  
    pewnie zel ustawiona Freia... jezeli boot acepted zmien boot type na normal i heja
  • #8 1565678
    halinka1125
    Poziom 22  
    Ocena: 30
    Ja bym ci polecil zamiast wgrywania gotowego softu zrobienie swojego, Zmianiasz na soft S45i v04 , uzywasz S45i activator i zabijasz sumy kontrolne, a potem wgrywasz sobie te patche ktore chcesz Vklayem, (patche latwo znalesc wystarczy w Google wpisac s45 patch). Wg. mnie to lepsza metoda bo masz tylko te patche ktore faktycznie sa ci potrzebne.
    POzdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wgrywania modyfikowanego oprogramowania do telefonu Siemens C45 bez ryzyka uszkodzenia urządzenia. Zalecane jest wykonanie kopii zapasowej (backupa) przed rozpoczęciem procesu. Udostępniono linki do instrukcji oraz plików softu, jednak dostępny jest tylko jeden plik FLS, przy czym możliwe jest również użycie plików BIN. W przypadku błędu "boot file is not..." sugeruje się sprawdzenie ustawień boot typu, np. zmiana z "Freia" na "normal". Alternatywnie proponuje się samodzielne tworzenie softu na bazie wersji S45i v04, użycie narzędzia S45i activator do dezaktywacji sum kontrolnych oraz wgrywanie wybranych patchy (łatwo dostępnych w sieci), co pozwala na dostosowanie oprogramowania do indywidualnych potrzeb i minimalizuje ryzyko problemów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA