logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wsad do hybrydy radia BLAPUNKT GAMMA II (m327) VWZ1Z3X - gdzie znaleźć?

tom3212 10 Kwi 2005 23:17 2032 6
REKLAMA
  • #1 1394371
    tom3212
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam
    poszukuje wsadu do hybrydy do tegoz radyjka VWZ1Z3X
    dzieki za wszelka pomoc
  • REKLAMA
  • #2 1394492
    MelJey
    Spec od car audio
    A co odczytałeś? Albo zapytam inaczej - możesz tą hybrydę odczytać i zapisać poprawnie? Bo niebezpiecznie jest w tym radiu podkładać bina.
  • REKLAMA
  • #3 1394545
    TYTUS...
    Poziom 32  
    Ocena: 144
    No tak ci którzy nauczyli sie robić na binach ze znanym kodem to partaczą dalej i ich podstawiają. W tym radiu naprawde łatwiej jest odczytać niż zapisać. Mysle że zapisać to niewielu osobom sie udało.
    Kod w tej hybrydzie jest jawny :lol:
  • REKLAMA
  • #4 1394555
    tsuko
    Poziom 16  
    Ocena: 13
    "tom3212" try with search button (Szukaj)
  • REKLAMA
  • #5 1395756
    MelJey
    Spec od car audio
    Jeśli prawidłowo da się odczytać , to również powinna dać się zapisać. Jeśli nie można, to polecam eksperymenty na zwykłej 93c46 (oczywiście z drobną modyfikacją) , a jeśli interfejs ją zapisze i odczyta, to znak że trzeba pomyśleć przy samej hybrydzie. Wtedy przydaje się oscyloskop i wszystko dalej jest jasne.
  • #6 1396131
    TYTUS...
    Poziom 32  
    Ocena: 144
    Me Jey niech najpierw odczyta jak to mu się uda to już będzie coś. Zeby tylko nie doprowadził do pustego wyświetlacza bo wtedy już będzie złom no chyba że ... :D
  • #7 1400846
    tom3212
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    odczytuje ja tylko nie wiem czy poprawnie w pierwszych dwuch komorkach wyswietlac powinno kod a u mnie odczytuje takie cos 07 F1 i chcialem porownac pliki czy moze mi odczytuje cos nie tak bo wiem ze jak cos nie tak mi odczytuje a bede chcial wrzucic innego bina to dopiero moga byc problemy i mi tylko chodzi o porownanie nic wiecej nie chce go nawet wrzucac do niego

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy poszukiwania wsadu (pliku binarnego) do hybrydy radia Blaupunkt Gamma II o oznaczeniu VWZ1Z3X. Użytkownicy zwracają uwagę na ryzyko niepoprawnego zapisu wsadu, który może uszkodzić radio, podkreślając, że odczyt hybrydy jest łatwiejszy niż jej zapis. Kod zabezpieczający w hybrydzie jest jawny, co może ułatwić operacje. Zalecane jest najpierw poprawne odczytanie zawartości pamięci, a następnie porównanie plików binarnych, aby uniknąć problemów. W przypadku trudności z zapisem sugerowane jest eksperymentowanie z pamięcią 93c46 oraz użycie oscyloskopu do diagnostyki. Wskazano, że w pierwszych komórkach pamięci powinien znajdować się kod, a nie wartości takie jak 07 F1, co może świadczyć o błędnym odczycie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA