No tak ci którzy nauczyli sie robić na binach ze znanym kodem to partaczą dalej i ich podstawiają. W tym radiu naprawde łatwiej jest odczytać niż zapisać. Mysle że zapisać to niewielu osobom sie udało.
Kod w tej hybrydzie jest jawny
Jeśli prawidłowo da się odczytać , to również powinna dać się zapisać. Jeśli nie można, to polecam eksperymenty na zwykłej 93c46 (oczywiście z drobną modyfikacją) , a jeśli interfejs ją zapisze i odczyta, to znak że trzeba pomyśleć przy samej hybrydzie. Wtedy przydaje się oscyloskop i wszystko dalej jest jasne.
Me Jey niech najpierw odczyta jak to mu się uda to już będzie coś. Zeby tylko nie doprowadził do pustego wyświetlacza bo wtedy już będzie złom no chyba że ...
odczytuje ja tylko nie wiem czy poprawnie w pierwszych dwuch komorkach wyswietlac powinno kod a u mnie odczytuje takie cos 07 F1 i chcialem porownac pliki czy moze mi odczytuje cos nie tak bo wiem ze jak cos nie tak mi odczytuje a bede chcial wrzucic innego bina to dopiero moga byc problemy i mi tylko chodzi o porownanie nic wiecej nie chce go nawet wrzucac do niego
✨ Dyskusja dotyczy poszukiwania wsadu (pliku binarnego) do hybrydy radia Blaupunkt Gamma II o oznaczeniu VWZ1Z3X. Użytkownicy zwracają uwagę na ryzyko niepoprawnego zapisu wsadu, który może uszkodzić radio, podkreślając, że odczyt hybrydy jest łatwiejszy niż jej zapis. Kod zabezpieczający w hybrydzie jest jawny, co może ułatwić operacje. Zalecane jest najpierw poprawne odczytanie zawartości pamięci, a następnie porównanie plików binarnych, aby uniknąć problemów. W przypadku trudności z zapisem sugerowane jest eksperymentowanie z pamięcią 93c46 oraz użycie oscyloskopu do diagnostyki. Wskazano, że w pierwszych komórkach pamięci powinien znajdować się kod, a nie wartości takie jak 07 F1, co może świadczyć o błędnym odczycie. Wygenerowane przez model językowy.