logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przenieść pliki systemowe Windows 7 na inną partycję?

Grubskee 16 Kwi 2014 23:47 1590 2
REKLAMA
  • #1 13516967
    Grubskee
    Poziom 23  
    Ocena: 54
    Witam, byłem zmuszony zainstalować system Windows 7 z dysku twardego w tym celu utworzyłem na jego końcu partycję na którą skopiowałem pliki instalatora i oznaczyłem jako aktywną. Uruchomiłem ponownie komputer, podczas instalacji usunąłem partycję C: lecz przy tworzeniu nowej system nie powiadomił o utworzeniu dodatkowej partycji na pliki systemowe, więc domyślam się że zostały one na partycji na której był instalator. Chcę ją usunąć bo ma 10 GB i odzyskać miejsce lecz jak to zrobię system się nie uruchomi skoro teraz jest to partycja która jest aktywna i na której znajdują się pliki systemowe. Jak te pliki przenieść na partycję na początku dysku, tak jak to zwykle jest robione przy instalacji windows np. z płyty?

Jak przenieść pliki systemowe Windows 7 na inną partycję?
  • REKLAMA
  • #2 13517145
    WojtasJD
    Poziom 43  
    Ocena: 1573
    Wiersz polecenia uruchom jako administrator i:
    bcdboot %SystemRoot% /s C: /l pl-PL [enter]

później spod Zarządzanie dyskami PPM na (C:) -> Oznacz partycję jako aktywną

Restart i przy uruchamianiu naciskaj <F8> - zobacz czy masz Napraw komputer, jak nie to można poprawić.
REKLAMA