logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć myszkę USB do portu PS/2? Adaptery i kompatybilność

krzysieg 11 Kwi 2005 01:04 1922 5
REKLAMA
  • #1 1394654
    krzysieg
    Poziom 25  
    Ocena: 26
    Witam

Mam myszke pod usb i chcialbym zeby była pod ps 2 ,np. dla tego
    ze usb nie dziala pod dosem , chyba nie ma sterownikow do myszki usb pod dos ?

Słyszałem ze są przejsciowki USB>PS 2 ale jakos nigdzie nie moge dostać , jedynie widzialem taką przejsciowke ale w komplecie z myszką .....ewentualnie moge kupic dla samej przejsciowki tylko nie wiem czy to zadziala z każdą myszką ?

dzieki i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1394689
    artur00
    Poziom 25  
    Ocena: 30
    Witam

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47756810
    usb>ps2 logitech za 4.90

z tymi przejściówkami bywa różnie, pamiętam że pare myszek własnie logitech'a na usb, nie chciało pracować z inną przejściówką niż ta oryginalna dostarczona wraz z myszką.

najlepiej to weź myszkę i pojdz do jakiegoś sklepu/serwisu komputerowego tam Ci za pare groszy ją odstąpią i sprawdzisz sobie ją na miejscu

Pozdrawiam
    artur
  • REKLAMA
  • #3 1394717
    bursta
    Poziom 27  
    Ocena: 34
    A w BIOS-ie nie ma opcji włączania USB pod DOS-em? Napisz jaka to płyta.
    Pozdro
  • REKLAMA
  • #4 1394727
    artur00
    Poziom 25  
    Ocena: 30
    a faktycznie, kurcze 2 w nocy a mi już pamięć wysiada hehe

opcja zależnie od płyty nazywa się USB Legacy Support lub Legacy USB Support.
  • REKLAMA
  • #6 1396210
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    Jezeli mysz fabrycznie, i od urodzenia gada w dwoch standardach, to przejsciowka (tylko dopasowanie fizyczne gniazd) moze zadzialac.
    Jezeli mysz nie miala takiej przejsciowki w pudelku, wiec jest "jednosystemowa", i jakiej przejscioki nie dasz, nie zadziala.
REKLAMA