Błąd DSB 03 - uszkodzenie anteny immobilizera (przerwa lub zwarcie).
Trochę dziwne że nim jeździsz, bez immo nie odpalisz silnika jeśli nie wstukasz USER CODE, chyba że masz ECU od innego modelu.
Sprawdź przewody łączące licznik z anteną na stacyjce. Może tylko kostka się wypięła, albo w gorszym przypadku przerwał się przewód w skutek ruchu kierownicą. Antena powinna mieć rezystancję kilkunastu omów. Nie pamiętam czy dojście będzie po odkręceniu osłony pod kierownicą (dostęp do zbiornika oleju), jeśli nie to będzie konieczne odkręcenie plastiku od strony kolan.
pomoże ktos?
denerwuje mnie to ciagłe wpisywanie usercode (
Dodano po 1 [minuty]:
BANANvanDYK pomożesz?
Dodano po 35 [minuty]:
jak bym kupił toAby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany i podłaczy tak jak na zdj działało by to ?Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
Cześć koledzy, mam troszkę inny problem. Zmieniłem w swojej factorce licznik bo stary padl. I teraz po włączeniu zapłonu chce ode mnie jakiś kod co to za kod i skąd go wziąć. Pozdrawiam i z góry dzięki.
✨ Użytkownik ma problem z wyświetlaniem komunikatu "service" na liczniku w skuterze Aprilia Sr 50 Factory. W odpowiedziach zasugerowano, aby sprawdzić kody diagnostyczne, w tym błąd DSB 03, który wskazuje na uszkodzenie anteny immobilizera. Użytkownik został poinstruowany, aby sprawdzić przewody łączące licznik z anteną oraz rozważyć zakup emulatora immobilizera, aby uniknąć ciągłego wpisywania kodu użytkownika. Pojawiły się również pytania dotyczące zmiany licznika i konieczności wprowadzenia kodu. Wygenerowane przez model językowy.