logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podczas próby naprawy windows xp prosi mnie o hasło administratora.

mieciunorge 20 Kwi 2014 11:45 4329 9
REKLAMA
  • #1 13527280
    mieciunorge
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Mam stary komputer i ogromny problem, ostatnio coś się stało że system się nie uruchamiał (niebieski ekran śmierci) i postanowiłem naprawić istniejąca instalacje Windows xp ale gdy wybieram opcje napraw to prosi mnie o podanie hasła administratora, nie wiem co robić bo go nie pamiętam zawsze do komputera logowałem się bez hasła, proszę o pomoc bo na tym komputerze są ważne programy specjalistyczne. Podczas próby naprawy windows xp prosi mnie o hasło administratora.
  • REKLAMA
  • #2 13527292
    subtronic
    Poziom 21  
    Ocena: 32
    wciśnij enter kolego jeżeli nie ma hasła, nie bój się ;)
  • REKLAMA
  • #4 13527309
    subtronic
    Poziom 21  
    Ocena: 32
    no i git, jesteś teraz zalogowany do wybranej instalacji Windows, możesz używać teraz komend z konsoli odzyskiwania :)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 13527322
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3531
    Na początek to podaj sygnaturę BSOD'a oraz SMART dysku.
  • #7 13527324
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10439
    W trybie awaryjnym system rowniez nie startuje?

Nie uruchamiaj konsoli odzyskiwania. Jak juz musisz to zrob instalacje nakladkowa, uruchom komputer z plyty instalacyjnej xp, wybierz instalacje, po wykryciu zainstalowanego systemu na dysku wybierz opcje R (nie jest to pierwsza opocja R dostepna w instalatorze).
  • #8 13527341
    mieciunorge
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Co do bsod'a Podczas próby naprawy windows xp prosi mnie o hasło administratora. a smart dysku nie mam jak wykonać, Kolobos w trybie awaryjnym też nie startuje komputer nie ma stacji dysków muszę instalke robić przez pendrive chyba zastosuje się do twojej rady i nakładkę zrobię bo nie widzę innego wyjścia.

PS:Sorry że zdjęcie takie rozmazane ale robiłem je surface'm
  • #9 13527390
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3531
    http://support.microsoft.com/kb/830084/pl

Więc tak jak napisałem podaj SMART dysku.

Możesz skorzystać z programu MHDD uruchomionego z pendrive.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z uruchomieniem systemu Windows XP, który wyświetla niebieski ekran śmierci (BSOD). Podczas próby naprawy systemu, instalator prosi o hasło administratora, którego użytkownik nie pamięta. Po wciśnięciu klawisza Enter, użytkownik uzyskuje dostęp do konsoli odzyskiwania. Użytkownicy sugerują podanie sygnatury BSOD oraz wykonanie testu SMART dysku. W przypadku braku możliwości uruchomienia w trybie awaryjnym, zaleca się wykonanie instalacji nakładkowej z płyty instalacyjnej Windows XP. Użytkownik informuje, że odzyskał tylko część plików po zastosowaniu wskazówek.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA