logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6300 - Jak wgrać polskie menu? Problemy z NSS i Phoenix

radekmale 20 Kwi 2014 19:18 1821 9
REKLAMA
  • #1 13528474
    radekmale
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Witam. Mam kilka sztuk Nokia 6300 w których nie można wgrać za żadne skarby polskiego menu. Nss sobie nie radzi tzn niby zmienia później go aktualizuje lecz nic z tego nie wychodzi a przez Phoenixa wyskakuje jakiś błąd i nic nie da rady zrobić. Nadmieniam, że wgrałem dziś do kilkunastu innych telefonów polaki i było wszystko ok a w tym modelu nie mogę. Może ktoś mnie pokierować? Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 13528489
    radekmale
    Poziom 13  
    Heh poszłoby gdybym był w jego posiadaniu :P a nie jestem tak wiec da radę jakoś to załatwić inaczej?
  • REKLAMA
  • #4 13528492
    nemo333
    Poziom 30  
    Ocena: 308
    może tak chociaż przepiszesz komunikat błędu albo zrobisz jego screena? będzie znacznie łatwiej pomóc.
  • #5 13530278
    radekmale
    Poziom 13  
    Dzis chcialem sprobowac po raz kolejny a tu taki komunikat w Phoenixie:
    Download failed:

HRESULT 0x80070005 (-2147024891)
    This means:
    Odmowa dostępu.

Access is denied. Verify credentials.
  • REKLAMA
  • #6 13534100
    dxxx

Poziom 24  
    Ocena: 173
    Nie wiem jak u ciebie ale u mnie po zainstalowaniu kilkuset różnych telefonów Windows nie domaga, muszę odinstalować część urządzeń (telefonów). Jak już wchodzą na porty COM powyżej 300 czy 500. Dlatego w pracy mam więcej niż jeden komputer. Jak nie na jednym to na drugim pójdzie. Lub zostaje pokaż wszystkie urządzenia i odistalowywanie raz na jakiś czas zbędnych urządzeń.

Mam Windows XP.

A u ciebie jaki system siedzi?

Jaki masz soft w tej 6300? I jaki chcesz wrzucić? Wersja.

Ewentualnie NSS zmienić product code na jakiś polski i pojechać 6300 updaterem.

Powyższe problemy można ominąć korzystająć z FBUSa i jakiegoś boxa.
    Konto firmowe:
    AGSM SERWIS
    Ul. Podgórna 12 boks 27, Elbląg, 82-300 | Tel.: 537XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: http://facebook.com/AGSMserwis
  • REKLAMA
  • #7 13534572
    nemo333
    Poziom 30  
    Ocena: 308
    radekmale napisał:
    Dzis chcialem sprobowac po raz kolejny a tu taki komunikat w Phoenixie:
    Download failed:

This means:
    Odmowa dostępu.

Jaki system? Konto administratora czy zwykłego użytkownika? Jak Vista/7/8 to używasz Kontrola Konta Użytkownika?

Ewentualnie jak nic nie pójdzie - spróbuj uruchomić JAFa (na 7 trzeba pokombinować, na 8 chyba nie da rady uruchomić) i nim sflashować albo Infinity BEST, on ładnie flashuje po USB :)
  • #8 13535098
    radekmale
    Poziom 13  
    dxxx napisał:
    Nie wiem jak u ciebie ale u mnie po zainstalowaniu kilkuset różnych telefonów Windows nie domaga, muszę odinstalować część urządzeń (telefonów). Jak już wchodzą na porty COM powyżej 300 czy 500. Dlatego w pracy mam więcej niż jeden komputer. Jak nie na jednym to na drugim pójdzie. Lub zostaje pokaż wszystkie urządzenia i odistalowywanie raz na jakiś czas zbędnych urządzeń.

Mam Windows XP.

A u ciebie jaki system siedzi?

Jaki masz soft w tej 6300? I jaki chcesz wrzucić? Wersja.

Ewentualnie NSS zmienić product code na jakiś polski i pojechać 6300 updaterem.

Powyższe problemy można ominąć korzystająć z FBUSa i jakiegoś boxa.

Działam na dwóch kompach w których siedzi 7. Faktycznie też miałem czasem problem z tym, że na jednym kompie nie mogłem zrobić telefonu ale na drugim szło tak wiec nie miałem większego problemu z tym. Teraz nie idzie zrobić tego na dwóch komputerach i występuje to tylko i jedynie w tym modelu. NSS nie chce zmienić mi product code tzn niby idzie ale polaka dalej nie ma. Obojętnie jaki soft mogę w niego wrzucić dla mnie jest bez różnicy aby był PL. Nie mam dostępu do boxów i tego typu fachowych akcesoriów.
  • #9 13535164
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2089
    radekmale napisał:
    Nie mam dostępu do boxów i tego typu fachowych akcesoriów.

Więc kupić box lub udać się do serwisu.
  • #10 13618820
    radekmale
    Poziom 13  
    Download failed:

This means:
    Odmowa dostępu.

Witam ponownie. Co oznacza ta informacja? czy mam cos nie tak z phoenixem? moze go przeinstalowac?

Dodano po 38 [minuty]:

Problem rozwiazany. nie wiem dlaczego ale gdy telefon byl podlaczony pod usb to phoenix nie mogl sciagnac paczki. Po odlaczeniu telefonu od komputera sciagnalem paczke i wgralem pl menu. Tak wiec to byloby na tyle w tym temacie. Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z wgraniem polskiego menu do telefonu Nokia 6300, korzystając z narzędzi NSS i Phoenix. NSS nie zmienia product code, a Phoenix generuje błąd "Odmowa dostępu" (HRESULT 0x80070005). Użytkownik próbował na dwóch komputerach z systemem Windows 7, ale problem występuje tylko w tym modelu. Po kilku próbach, rozwiązanie okazało się polegać na odłączeniu telefonu od USB przed pobraniem paczki w Phoenixie, co umożliwiło wgranie polskiego menu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA