Witam, Panowie po przeprawie ( proszę sprawdzić moje poprzednie tematy) zakupiłem Oki 441. Jakiś czas wszystko chodziło ok wydruk czarnej strony w panit`cie był super. Po ok 2 miesiąca powrócił horror taki jak z 401(białe pasy, na czystej stronie kartki czarne smugi). Nie myśląc długo zadzwoniłem do sprzedawcy drukarki , który stwierdził 100% końcówkę tonera. zamówił toner i przywiózł o zgrozo toner nie firmowy. Pomimo mojego sprzeciwu , gdyż czułem w kościach wizytę w serwisie zainstalował toner . Problem nie znikł drukarka drukowała źle. Trafiła do serwisu , serwis oczywiście kapnał się ,że był toner nie firmowy. stwierdził konieczność zakupu firmowego nowego bębna i tonera. oddał mi drukarkę ze stosownym dokumentem i całym nie firmowym tonerem. Załamałem się ( przez 6 miesięcy zepsuły mi się 2 nowe laserowe drukarki oki) nagle olśnienie kupiłem na serwisie aukcyjnym po konsultacji ze sprzedającym i sprawdzeniu jego komentarzy nowy bęben nie oryginalny. Sprzedawca moich drukarek oki dołożył się do zakupu , zainstalowałem mój nie fabryczny toner (sprzedawca bębna stwierdził , że te tonery są bdobre) i wszystko śmigało jak należy. 2 dni temu czyli po 2 tyg użytkowania bębna znowu PROBLEM zostawia białe pasy i na drugiej czystej stronie czarne pionowe smugi. Panowie proszę pomóżcie co ja robię źle. Drukarka użytkowana normalnie (hurtownia budowlana) w nie nasłonecznionym miejscu, po za przeciągami. To nie jest normalne , zawsze ustawiam drukarkę na wydruk najbardziej ekonomiczny , czy to ma wpyw?? Prosze pomóżcie