logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wymieniam płyta główną i pamięć - co mi doradzicie?

studio 11 Kwi 2005 21:31 1364 2
REKLAMA
  • #1 1396912
    studio
    Poziom 11  
    co powiecie o tej płycie http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=47945874 mam juz ją jakies dwa lata i czy nie uwazacie ze najwyższy czas ją zmieniec?? co proponujecie chciałbym cos oczywiscie taniego ale wypasionego tak zeby miała wszyskie opcje tych najlepszych płyt głównych.

Aha jeszcze jedno czy do tej płyty moge sobie dokupic np. 512 ramu jak narazie mam 256 i czy wtedy bedzie mi pamiec działac jako 768???

za wszyskie sugestie thx.

pozdro>>>

Przeniesiono z Komputery Hardware ( TJT )
  • REKLAMA
  • #2 1397239
    Kris1109
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    Ta płyta główna to badziew, ale do prac biurowych całkowicie wystarcza. Jeżeli natomiast chodzi o wydajność to zajmuje jedne z ostatnich miejsc w swojej klasie ( na poziomie firmy Procomp ). Co do ramu to powinno działać bez problemu 512 MB + 256 MB.
    Jeżeli chcesz coś taniego ale posiadającego wszystkie bajery drogich płyt to kup sobie również coś firmy mercury lub procompa ale z wydajnością będzie wtedy problem. Równie dobrze możesz sobie kupić malucha i porównać go z mercedesem, bo przecież ten ma 4 koła i tamten i nawet obydwa mają zamontowane szyby boczne i przednią i tylną ale... jakość, funkcjonalność awaryjność itd.
    Dobre płyty i nie drogie to Epox, Asus, Gigabyte. Obecnie płyty nie są tak drogie jak kiedyś i za jakieś 300zł można kupić coś naprawdę dobrego.
  • #3 1397269
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    hmmm chcesz cos taniego i wypasionego? ale po co Ci dwie plyty?
    Napisz ile masz pieniedzy, i co chcesz kupic (plyta, procek, apmiec, k. graficzna, dysk, dvd-r

Co do ramu - tak, mozesz dolozyc "potem" wikesz ilosc. Inna sprawa czy ten ram sie przyda w nowej plycie i procesorze. Jaka ma predkosc?
REKLAMA