logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Identyfikacja nieznanego urządzenia elektronicznego ze zdjęcia - brak oznaczeń

-n3ver 24 Kwi 2014 22:32 1095 5
REKLAMA
  • #1 13540217
    -n3ver
    Poziom 9  
    Ocena: 7
    Witam, jestem początkujący więc na elektronice nie znam się nie wiadomo jak bardzo, a mam pewien problem:
    Mógłby mi ktoś powiedzieć co to takiego jest ? na płytce nie ma żadnych liter / cyfr wskazujących na nazwę, szukałem w necie ale nic podobnego nie znalazłem, proszę o pomoc.
    jeśli umieściłem to w złym temacie to przepraszam, ale nie wiedziałem do czego mógłbym ten temat

oto zdjęcie urządzenia :

• REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 13540238
    tomaszdjt
    Poziom 20  
    Ocena: 55
    Witam
    Wygląda na wzmacniacz audio lub wzmacniacz z kolumny aktywnej.
  • REKLAMA
  • #3 13540359
    -n3ver
    Poziom 9  
    A mogę jakoś to wykorzystać? Jeśli tak, to jak?
  • REKLAMA
  • #4 13540612
    midi.smf
    Poziom 19  
    Ocena: 42
    Zrób jeszcze zdjęcie drugiej strony , i jeśli możesz odczytaj i napisz oznaczenia układów scalonych które umieszczone sa między przełącznikami będziemy pewni wtedy czy to wzmacniacz.
  • REKLAMA
  • #5 13541005
    liteon
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Wzmacniacz njm4556, tyle co widać ze zdjęcia. Pewnie jakiś filtr aktywny z regulowanym odcięciem, przesunięcie fazy itd. Widać ma po 4 wejścia sygnału z głośników i cinch. Tak po obudowie można jeszcze stwierdzić, że to zamontowane było w jakiejś tubie samochodowej. Ten kabelek co wystaje szedł do głównego wzmacniacza.
  • #6 13541339
    -n3ver
    Poziom 9  
    to jest zdjęcie tyłu:

te układy to wzmacniacze operacyjne NJM4558L, wszystkie takie same.
    pod nazwą wzmaka pisze jeszcze JRC 2012J, żeby być dokładnym :)
REKLAMA