logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Acer Travelmate 5740 - Klawiatura nie działa poprawnie po wymianie na nową

kysiu009 24 Kwi 2014 22:32 1269 2
REKLAMA
  • #1 13540223
    kysiu009
    Poziom 9  
    Witam,

Mam problem z klawiatura zwrocilem uwage na to ze mam caly czas wcisniety klawisz numeryczny 6. Wiec zmienilem klawiature na nowa nieuzywana, laptop jest z drugiej reki podobno raz juz byla zalana klawiatura ale nie wiem kiedy kupilem go z ta wlasnie usterka myslalem ze zmiana klawiatury pomoze ale nadal jest to samo tylko tym razem nie dziala mi klawisz 8 i przy wlaczaniu nadal komputer reaguje na wcisniety jeden z klawiszy. Dodam ze gdy wypne klawiature i uruchomie laptopa wszystko jest ok, dziala wszystko elegancko gdy uzywam klawiatury usb :) Moze mi ktos pomoc? :)
  • REKLAMA
  • #2 13540528
    Grubskee
    Poziom 23  
    Ocena: 54
    Kolejność czynności przy myciu płyty:
    1. Faza wstępna - kąpiel około 3-5 minut w dość ciepłej (ok. 50-60°C) zwykłej wodzie z dodatkiem niewielkiej ilości płynu do mycia naczyń. Jest to faza szczególnie zalecana przy zalaniach płynami z dodatkiem cukrów, bądź substancjami słabo rozpuszczalnymi w alkoholach. Miejsca z wyraźnymi śladami zalania zaleca się dodatkowo przetrzeć szczoteczką ESD z miękkim włosiem. Nie polecam dłuższej niż 5 minut kąpieli, z uwagi na związki powierzchniowo czynne, zawarte z reguły w płynach do mycia naczyń.
    2. Faza zasadnicza - intensywne płukanie około 5 minut w wodzie destylowanej, aby dokładnie wypłukać pianę oraz pozostałości związków powierzchniowo czynnych, zawartych w płynie do mycia naczyń.
    3. Faza "water-free" - dokładne płukanie w alkoholu izopropylowym, mające na celu pozbycie się resztek wody, zwłaszcza spod układów BGA.
    4. Suszenie - izopropanol najlepiej wydmuchać kompresorem, zwracając uwagę zwłaszcza na miejsca pod układami BGA.
  • #3 13548984
    kysiu009
    Poziom 9  
    Dowiedzialem sie jaka historia byla tego zalania a wiec wszystko zostalo dokladnie wyczyszczone i nie bylo to zalanie, ktore dostalo sie tak gleboko pod klawiature wiec wszystko jest czysciutkie ale problem nadal jest :(
REKLAMA