logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć słuchawki z mikrofonem do Acer E1-570 z jednym wyjściem?

pawel1902 25 Kwi 2014 21:56 3672 6
REKLAMA
  • #1 13542735
    pawel1902
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam !!!!! w moim laptopie Acer E1-570 mam jedno wyjście które jest na słuchawki i moje pytanie brzmi jak mam podłączyć słuchawki z mikrofonem tak żeby mikrofon dział ze słuchawek bo w słuchawkach są dwie wtyczki Jack 3.5 jedna zielona i jedna pomarańczowa ale gdy podłączam wtyczkę pomarańczową to nie słychać głosu i nei działa również mikrofon a gdy podłącze zielony wtyczke to słychać głos na słuchawkach ale już mikrofon nie działa i przez to muszę używać wbudowanego mikrofonu na którym są bardzo wielkie szumy na skypie i nic nie da sie z tym zrobić proszę o POMOC z góry dziękuje.
  • REKLAMA
  • #2 13542752
    korzon125
    Poziom 11  
    Słuchawki z wtyczką USB, polecam ;]

ewentualnie taka przejściówka karta dźwiękowa
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 13543166
    korzon125
    Poziom 11  
    Teoretycznie tak. Ja sobie za to ręki uciąć nie dam bo nigdy nie używałem. Możesz się poświecić dla ludzkości, wydać tą małą fortunę w postaci 8 złotych i podzielić się wrażeniami jak dostaniesz i przetestujesz.
  • REKLAMA
  • #5 13543225
    badboy84
    Poziom 43  
    Ocena: 1483
    To nie jest żadna przejściówka tylko karta dźwiękowa na USB, nazywajmy rzeczy po imieniu ;)
    Jeżeli działa wbudowany mikrofon i masz zainstalowane sterowniki to zobacz w mikserze albo w ustawieniach skype'a czy nie można włączyć mikrofonu podłączonego do komputera. Chociaż teoretycznie powinien sam się przełączyć tak samo jak przełącza się dźwięk z głośników na słuchawki, ale to tylko teoria bo nigdy tego nie praktykowałem.
  • #7 13543866
    korzon125
    Poziom 11  
    No tak, jeśli chodzi o ścisłość to jest to karta dźwiękowa :D

Chyba źle zrozumiałem intencje piszącego. Jeśli chcesz używać mikrofonu ze słuchawek i słyszeć głos z głośników w laptopie to musisz zmienić ustawienia tego gniazda minijack.
    Nie wiem jakie masz sterowniki ale u mnie na Realteku robi się to nastepująco:
    Klikasz prawym na gniazdo które chcesz zmienić i wybierasz 'Ponowne przydzielenie zadania dla złącza.'
    Otworzy się następujące okno dialogowe:

Jak widzisz u mnie ustawione jest na 'Słuchawki' więc po podłączeniu czegokolwiek do tego gniazda komputer reaguje tak, że wyłącza głośniki i daje wszystko na słuchawki. Jeśli przestawisz na 'Wejście mikrofonu' komputer będzie traktował urządzenie w tym gnieździe jako mikrofon, nie wyłączy głośników laptopa i będzie przekazywał dźwięk z mikro do komputera.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik laptopa Acer E1-570 z jednym wyjściem audio ma problem z podłączeniem słuchawek z mikrofonem, które mają dwie wtyczki Jack 3.5 (zieloną i pomarańczową). Po podłączeniu zielonej wtyczki działa dźwięk, ale mikrofon nie funkcjonuje, natomiast pomarańczowa wtyczka nie przekazuje dźwięku. Użytkownicy sugerują użycie zewnętrznej karty dźwiękowej USB jako rozwiązania, co powinno umożliwić działanie mikrofonu. Wskazówki dotyczą także zmiany ustawień w systemie, aby poprawnie przypisać funkcje do gniazda audio, co może pomóc w aktywacji mikrofonu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA