logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung UE32F5500 - jak ustawić HD na YouTube przez Smart Hub?

Jarov17 26 Kwi 2014 12:08 13014 2
REKLAMA
  • #1 13545463
    Jarov17
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Zakupiłem ostatnio Samsung UE32F5500 po podłączeniu się do internetu (10mb netia), gdy się zalogowałem na Youtube, po odtworzeniu filmiku, jakość jest bardzo słaba, nie odtwarza w HD..
    Smart tv podłączyłem bezprzewodowo z internetem.., kablem tez podłączałem ale to samo.. Może trzeba gdzies przestawić opcjie w Smart hub zeby oglądać filmiki na yt w HD? proszę o pomoc..

Proszę o pomoc :[ dlaczego cały czas filmiki na youtube z smart hub są w tak niskiej rozdzielczosci.. miałem 2 telewizor taki sam i tak odrazu włanczały się filmiki w HD na youtube, nie wiem czy ta niska rozdzielczość jest tylko na youtube.. nie wiem jak to sprawdzic, ale wiem ze na youtube jest.. może by go tak zresetować do ustawien fabrycznych.. tylko ze nie mogę..
  • REKLAMA
  • #2 13560451
    Jarov17
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Problem w jakiś dziwny sposób się rozwiązał... co dzień resetowałem po 2 razy TV i Smart hub i dopiero dzisiaj się tak zresetował ze znikły mi praktycznie wszystkie aplikacjie na smart hub zostało 5 a było z 14 aplikacji, tak jakby ten ostatni reset, był mega!( może jakiś błąd systemu?!), i po tym resecie zainstalowałem youtube i tym razem idzie obraz w HD! ale się ciesze :D, ale dziwne prawda?
  • #3 14850682
    rtom
    Poziom 18  
    Ocena: 18
    Rzeczywiscie problem jest. Moj samsung UE40H6400 w aplikacji youtube odtwarza w 360p (idzie to sprawdzic poprzez 1080p resolution test - wystarczy wpisac w youtube i zobaczyc jakie kreski jestesmy w stanie zobaczyc).
    Pytanie czy ktos wie jak w rozsadny sposob to rozwiazac,tj. ustawic wyzsze rozdzielczosci? (youtube w przegladarce chodzi max 720p).
REKLAMA